8 maart Internationale Vrouwendag in Langedijk

Jaarlijks staat Internationale Vrouwendag op 8 maart in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld. Zo ook in Langedijk. Al vele jaren verzorgt een enthousiaste werkgroep in samenwerking met Wonen Plus Welzijn Langedijk (WPWL) een uitgebreid programma op deze dag. Internationale Vrouwendag ontstond in de twintigste eeuw toen vrouwen besloten op te komen voor hun rechten, onder andere op het gebied van arbeid en kiesrecht. Dit jaar wordt gevierd dat het 100 jaar geleden is dat vrouwen kiesrecht kregen, een mijlpaal waar ook in Langedijk bij wordt stilgestaan.

Het middagprogramma wordt om 14.00 uur geopend door burgemeester Leontien Kompier en staat in het teken van een forum. Veel zaken zijn verbeterd waar het gaat om (gender)ongelijkheid en discriminatie, maar het kan nog beter. Zo is Zweden voorloper op het gebied van emancipatie. Het jongerenwerk van WPWL bracht hier onlangs in samenwerking met het Bureau Anti Discriminatie NHN een bezoek. Stephan van der Linden doet verslag over de reis en laat een deel van de documentaire zien die de jongerenwerkers in het land maakten. Overige gastsprekers zijn Anja Snoek (wijkverpleegkundige), een ervaringsdeskundige op het gebied van mantelzorg en een welzijnsconsulent van het Steunpunt Mantelzorg van WPWL. ‘s Middags staat tevens een optreden van Lady en de Vagebond op het programma en ’s avonds kunnen bezoekers genieten van Jeannet van der Woude en een zanggroep.

Het wordt weer een gezellige dag met gratis hapjes en drankjes en gratis entree. En, niet te vergeten, er zijn weer vele mooie prijzen te winnen bij de lotenverkoop. Alle geïnteresseerde vrouwen zijn vrijdag 8 maart van harte welkom vanaf 13.30 uur en ’s avonds vanaf 19.00 uur in De Anbouw, Dorpsstraat 610 in Noord-Scharwoude. Meer info: tel. 0226-318050 of mail langedijk@wonenpluswelzijn.nl

Internationale Vrouwendag Langedijk is mede mogelijk dankzij de Langedijker Winkeliers, Lief Langedijk, FNV Senioren, Vluchtelingenwerk Nederland, Fair Nu, het KVG, een Heerhugowaardse vrouwengroep en WPWL.

Wonen Plus Welzijn: Lokaal, laagdrempelig, samen sterk voor ieders welzijn! Een welzijnsorganisatie waar men terecht kan voor diverse diensten, welzijnsadvies, cursussen en activiteiten. Adres: De Anbouw, Dorpstraat 610, 1723 HJ, Noord-Scharwoude. Tel. 0226-318050 of mail naar langedijk@wonenpluswelzijn.nl.

Wonen Plus Welzijn De Anbouw zoekt regelaar

8 maart Internationale Vrouwendag in Langedijk

Langedijkers Facebook

Evenementen Upcoming Langedijk

Een bericht plaatsen? Klik op deze link en stuur in!

Geef een reactie

error: Content is protected !!