Appelkruimeltaart

Appelkruimeltaart

Appelkruimeltaart Langedijkers,
Ik heb vorige week appelkruimeltaart op een groot bakblik gemaakt. Manlief vierde zijn verjaardag en ik wilde maar één taart bakken. Dat moest dus een plaattaart worden. Ik heb even bij een ervaren banketbakster de verhoudingen gevraagd. En deze klopte precies voor een groot bakblik. Maar wat voor smaak. Nou ja ik heb het lekker simpel gehouden, appeltaart, en ik hou er van om met specerijen te werken. Ook noten in een appeltaart vind ik altijd lekker. Zoals gewoonlijk kijk ik altijd eerst wat ik in huis heb, voordat ik naar de winkel ga om alles in te slaan. Ik heb alleen maar appels hoeven halen, de rest had ik allemaal in huis. Ik ben lekker rustig aan de slag gegaan, en heb op mijn dooie gemak de taart gebakken. Waarom ik zo nodig zo’n grote taart moest bakken weet ik eigenlijk ook niet want de helft bleef over. Maar ach niet getreurd, een stukje appeltaart als ontbijt is weer eens wat anders. Het is maar goed dat ik regelmatig de sportschool bezoek en een pittig rondje afleg. En volgens mij waren de buren ook wel blij met mij.

Deze overheerlijke appelkruimeltaart heb ik kunnen maken met dank aan Connie Derks.

Appelkruimeltaart (op een groot bakblik voor een fornuis van 90 cm)

Eieren van eigen kippen en appels van de TokoAppelkruimeltaartIngrediënten
400 gr roomboter
400 gr licht bruine basterdsuiker of gewoon fijne suiker
400 gr bloem
400 gr ei, stuk of acht, ligt een beetje aan de grote van de eieren.
Zakje bakpoeder
5-spices poeder, Chinese specerij
1½ á 2 kilo appels
Noten naar smaak, b.v. pecannoten, hazelnoten, walnoten, pistachenoten
Appelkruimeltaart Nu het kruimeldeeg er overBereiden
Verwarm de oven voor op 160 °C. De boter luchtig kloppen met de suiker. Dan de gezeefde bloem met de bakpoeder er door mengen. Daarna één voor één de eieren er door mengen. Op het laatst 1 á 2 tl 5-spices poeder toevoegen. Bakblik bekleden met bakpapier en het deegmengsel erover heen verdelen. Appels schillen, klokhuis verwijderen en in dunne schijfjes snijden. De appelschijfjes samen met de noten over het deegmengsel verdelen. Strooi er nog wat 5-spices poeder over.

 

Basterdsuiker, bloem en boter Je kan er naar smaak nog weer wat 5-spices poeder door heen mengenKruimeldeeg
100 gr licht bruine basterdsuiker
200 gr roomboter
300 gr bloem
Bereiden
Meng de suiker met de boter en de bloem. Niet te lang mengen anders wordt het een deegbal, het
deeg moet op losse korrels lijken. Je kan er naar smaak nog weer wat 5-spices poeder door heen mengen. Verdeel het kruimeldeeg over de appels.
Zet de appeltaart ± 45 minuten tot een uur in de voorverwarmde oven.

Appelkruimeltaart

Heeft u Facebook?, ga dan naar de facebook pagina van Langedijkers en vind ons leuk!

 

Geef een reactie

error: Content is protected !!