April de Oranje maand help mee !

April de Oranje maand help mee

Hoe oranje ben Jij? Vindt je het ook zo leuk dat we “de Oranjes” hebben in ons kikkerlandje? Het is een fantastische kleur, die ze over de hele wereld herkennen, want bij de grote sportwedstrijden kleurt het Hollandse publiek oranje. Bij de voetbalwedstrijden en de olympische spelen kunnen ze niet om ons heen.
Straks, 30 april, is het weer zo ver, Koningsdag. Onze Beatrix gaat het stokje doorgeven aan Willem Alexander. Deze hele maand April zal in het teken staan van “de geboorte”en kroning van onze Koning Willem Alexander en onze nieuwe Koningin Maxima zal hem daar in steunen.
De oranjeverenigingen zijn al weer druk bezig met de voorbereidingen en het zal zeker weer een groot feest worden. Kunnen wij als Langedijkers misschien ook iets speciaals doen voor deze dag? Het zal toch leuk zijn om samen iets te bedenken en dit uit te voeren. Laat het weten als je een goed idee hebt. Kunnen we de Nederlanders laten weten, zien of  horen wat de Langedijkers doen op dit speciale Oranjefeest.

Ga naar de facebook pagina van Langedijkers

April de Oranje maand help mee

April de Oranje maand help mee

April de Oranje maand help mee !

Miep Fladder

LET OP ! Verkeersmaatregelen!

De feestelijke activiteiten leiden op 29, 30 april her en der tot verkeersmaatregelen. Kijk ook op de gemeente pagina vanaf 29 April

Oudkarspel
In Oudkarspel vinden diverse kinderspelletjes plaats op het speelveld aan de Zaagmolenweg van 07.30 tot 14.00 uur. Ook is er een springkussen. Op de openbare rijweg en op het parkeerterrein vinden geen activiteiten plaats. Het verkeer ondervindt hier dan ook geen hinder van.

Noord-Scharwoude
Van 10.30 tot 18.00 uur is er vrijmarkt op de Speelweide in Noord-Scharwoude. Ook wordt er muziek gespeeld. Omdat de festiviteiten grotendeels op de Speelweide plaatsvinden, zijn er geen wegafsluitingen.

Zuid-Scharwoude
Op verschillende plaatsen in Zuid-Scharwoude worden diverse activiteiten georganiseerd van 9.00 tot 21.00 uur. Tussen 9.30 uur en 17.00 uur is de Buttersgroet in Zuid-Scharwoude afgesloten i.v.m. waterspelen op het terrein.

Broek op Langedijk
De Prins Hendrikkade en het Havenplein (vanaf kruising Prins Hendrikkade en de Prinses Marijkestraat tot kruising Havenplein met Dorpsstraat) in Broek op Langedijk zijn op 30 april 2011 van 9.00 uur tot 23.00 uur afgesloten.

De meeste activiteiten vinden plaats op en rond het Havenplein in Broek op Langedijk. Tijdens deze activiteiten worden op de openbare weg toestellen, attracties, een podium, tenten en tappunten geplaatst. Er wordt op 29 april van 18.00 tot 21.30 uur en op 30 april van 11.00 tot 23.00 uur gebruik gemaakt van een geluidsinstallatie.

Sint Pancras
De hele dag staat Sint Pancras bol van de feestelijke activiteiten. Op het terrein van s.v. Vrone worden diverse spellen georganiseerd. Net als voorgaande jaren wordt in Sint Pancras van 08.00 tot -+18.00 uur een vrijmarkt gehouden in de Vinkenlaan, de A.V.H. Destreelaan en de Kastanjelaan. Hiervoor zijn ingrijpender verkeersmaatregelen nodig dan in de rest van de gemeente. Er worden dranghekken en/of gestremdborden geplaatst om delen waar de vrijmarkt gehouden wordt af te schermen. De vrijmarkt heeft een aantal verkeersmaatregelen tot gevolg:

April de Oranje maand help mee !

Geef een reactie

error: Content is protected !!