Langedijkers,
BBQ Spareribs met cola en ketchup dacht ik verbaasd toen ik dit filmpje voor het eerst zag. Ondertussen alweer een aantal jaren geleden. Ik kon mij er helemaal niets bij voorstellen, vlees marineren in cola en ketchup. Maar tegenwoordig is dat heel gewoon. Dus dat moest toch eens proberen. En sindsdien moet ik ze zo blijven maken van de jongens. Heerlijk, echt waar. En eindelijk lijkt het dan toch echt zomer te zijn, dus laat die BBQ maar loeien. De site waar ik dit tegen kwam, BBQ Pit Boys, is echt Amerikaans met heel veel filmpjes, leuk om eens te bekijken. Kijk en geniet van de Amerikaanse uitleg. Ik had nog heerlijk dikke, niet gemarineerde, spareribs van Laus Klaver in de vriezer liggen. Bij ons doe ik het werk in de keuken en is manlief van de BBQ. Hij begint er ook altijd op tijd mee en heeft er een hele studie van gemaakt. Dus ik laat hem lekker gaan. Het is wel de bedoeling dat je indirect BBQed, dus de houtskool of brikettenBBQ Spareribs met cola en ketchup aan een zijkant, het vlees vanaf het midden naar de andere zijkant en de deksel er op. Dan de temperatuur zo laag mogelijk houden (~150 °C), de spareribs elk half uur keren en bestrijken met de marinade en er ongeveer vier uur op laten liggen. Je moet gewoon het filmpje even bekijken het is echt geweldig om naar te kijken. Als het vlees op de BBQ ligt te garen, heb je nog aardig wat marinade over. Dit doe je in een oud pannetje en zet je naast het vlees op de BBQ. Later doe je dat weer als saus over de spareribs, heerlijk. Je kan het serveren met bonen en aardappelsalade, zoals in het filmpje, maar wij prefereren een heerlijke salade er bij met sla uit eigen tuin. Een koud biertje of wijntje en genieten maar weer.

BBQ Spareribs met cola en ketchupIngrediënten (voor 4 personen)
4 Spareribs doormidden gesneden (2 stuks p.p.)
500 ml Cola
500 ml Ketchup
2 tl Mosterdpoeder
1 tl Cayennepeper
Zwarte gemalen peper naar smaak
250 ml Chilisaus
1 kop bruine basterdsuiker

BBQ Spareribs met cola en ketchup BBQ Spareribs met cola en ketchupBereiding
Vlees op de botkant een beetje insnijden. Met alle ingrediënten de marinade maken en in één of twee grote schalen met de spareribs een paar uur laten rusten. Ik maak de marinade een avond van te voren zodat het lekker in het vlees kan trekken. De BBQ op tijd aan zetten. Als de spareribs klaar zijn (na ongeveer vier uur), deze in aluminiumfolie wikkelen, zodat ze eventueel nog wat kunnen nagaren. Je kan dan de BBQ opnieuw vullen met houtskool of briketten en er in een uurtje worstjes, hamburgers, groentespiesjes of aardappelen op garen. Als deze klaar zijn kan alles in een keer op tafel.
BBQ Spareribs met cola en ketchup-10Eet smakelijk.

BBQ Spareribs met cola en ketchup

 

 

 

BBQ Spareribs met cola en ketchup

Vind Langedijkers en alle recepten van Francijna van Diepen leuk

Geef een reactie

error: Content is protected !!