Big Boy Locomotief

Een rare ‘vogel’…

Mischien ben ik dat wel..met mijn verschijning…maar we zijn zoals we zijn…toch?

Zal ik mezelf dan maar eerst even voorstellen..wel zo netjes he?

Nou..ik ben Jacob…uit de Beemsterklei getrokken op 12 mei 1958…getrouwd,3 dochters thuis..een dochter bij haar moeder..en nog een aangenomen dochter die zo af en toe es hier haar toevlucht zoekt…dan weer gaat..en weer komt…hobby’s..jawel…ook aanwezig…vanaf mijn kindsjaren al in vuur en vlam met alles wat met motoren te maken heeft, en daar ook een beetje mijn verdere leven mee ingevuld…

Maar deze ‘stoere’ bikkel ‘speelt ook met treintjes…een beetje uit de hand gelopen hobby…heb nog ergens een gitaar staan die meer stof hapt ipv dat ik hem gebruik…de vingers willen niet erg meer…daarnaast…ik ben een dierenfreak…en dat laatste is een bewuste keuze geweest!

Gewoon..omdat ik tijdens het vroegere leven..maar ook nu..gewoon ervaar dat dit de allertrouwste schepsels zijn op de wereld…weet je….het verhaal wat ik je zo direct ga vertellen heeft daar alles mee te maken…en..geloof wat je er van wilt geloven….want…zoals ik vroeger was….geloofde ik nauwelijks ergens in…ja..in mijn bestaan…het wilde leven…lol trappen, werken, en dat grotendeels weer naar de kroeg brengen..of het ging op aan de  motoren die ik heb gehad!

Nu dat ik me een beetje heb voorgesteld…..ik weet het…ik blijf een beetje ‘vreemd’…oftewel…een ‘rare vogel’….die hippie…of indiaan…weet ik veel wat voor benamingen nog meer zijn toe gedaan….het maakt me eigenlijk weinig uit..als ‘ut beessie maar een naam heeft’…

Genoeg over mezelf…het voorstellen is klaar…de ‘voorstelling’ kan beginnen…leuk he die woordspeling…voorstelling in de zin van..het schrijfwerk…ook al ben ik maar net zoals jij, gewoon mezelf..niet echt een prater…alleen met woorden op digitaal papier!

Een van mijn vele gedachtes is deze….

Belofte’s…

 

Jouw soms zo lege blik..het staren in de verte… Soms niet te bereiken..maar ik ken je… Jouw vreemde pubertijd… je wilt meedoen met de anderen..maar alles snappen….maar ik ken je… Vriendjes..ja ach..ook daar ontkom je niet aan..het hoort erbij.. het blijft bij praten, een zoentje..maar ineens is de interesse weg…maar ik ken je! Jouw onzeker gedrag..soms als ik toch waarschuwend op moet treden,  jouw mondje en handjes staan dan anders..maar ik ken je… Snel afgeleid van alles..maar ik ken je… Ik weet waarom alles zo is zoals jij doet…ik ken je..ik ken je donders goed! Niet alleen omdat je mijn kind bent…het is de tijd die men er in wil steken een kind werkelijk te willen kennen! Al diegene die denken dat ze de wijsheid in pacht hebben..omdat ze zeggen te weten hoe ze met jou om moeten gaan…bullshit..ze kennen jou niet…IK ken je! Ze willen zoveel goeds doen in deze schijnwereld…maar ze weten niet wie jij bent..ze hebben er geen tijd voor genomen..tijd..het enigste wat er nodig is om jou werkelijk te leren kennen! Maar in werkelijkheid hebben ze meer tijd voor zichzelf nodig..dan dat ze werkelijk in een kind willen steken om het werkelijk te willen leren kennen! Ja ach lieverd..ik weet…jij vind het wel gescheten…omdat jij toch al anders denkt dan de meeste anderen… Lichte autisme…verlatingsangst…jij kruipt dan in je veilige wereldje…en misschien heb je wel gelijk…;) ..het is wel veilig zo… En jouw school..ach..we zien wel wat het gaat worden..het zal niet zonder slag of stoot gaan…maar ook dat hoort er bij…want..ik ken je… En als ik merk..lieve schat..dat er ook maar een denkt…jou te kennen..en mij de les wil lezen..om wat voor manier dan ook…onthoud een ding…Papa is sterker..zijn wil is sterker..en zijn kracht word alleen maar linker als ik weet dat ze aan jou komen…omdat IK jou WERKELIJK ken!
Ik hou van je moppie.
Papa.

Ga naar de facebook pagina van Langedijkers

Big Boy Locomotief

Big Boy Locomotief

Big Boy Locomotief

 

Jacob Mvc Souls Of Freedom Jacob Mvc Souls Of Freedom Jacob Mvc Souls Of Freedom Jacob Mvc Souls Of Freedom

Geef een reactie

error: Content is protected !!