Big data en data-gedreven waarde-creatie: valt er nog iets te kiezen?

 AIA-Lezing op dinsdag 16 januari om 20.00 uur

Door Frans Feldberg (hoogleraar Data-Driven Business Innovation, Amsterdam)

De lezing vindt plaats in De Telefooncentrale, Koelmalaan 350, 1812 PS Alkmaar

Toegang: 5 euro l vrienden 3 euro

Dinsdag 16 januari geeft Frans Feldberg, hoogleraar Data-Driven Business Innovation, over de betekenis van big data voor de ontwikkeling van een stad. De lezing wordt georganiseerd door het Architectuur Informatiecentrum Alkmaar en vindt, anders dan anders, plaats in de Telefooncentrale aan de Koelmalaan te Alkmaar.

Wat is de betekenis van big data, kan big data bijdragen aan het beheer en de ontwikkeling van de stad? In zijn presentatie gaat Frans Feldberg in op het ‘Waarom, Wat, en Hoe’ van big data en data-gedreven business model innovation. Hoe is de wereld, als het om data gaat, de laatste jaren veranderd? Waarom is big data analytics een belangrijke digitale innovatie die hoog op menig managementagenda staat en waarom investeren organisaties aanzienlijk in big data en data science? Hoe kunnen organisaties waarde met data creëren door zowel het verbeteren van het bestaande businessmodel als door nieuwe data-gedreven businessmodellen te ontwikkelen.

Aan de hand van voorbeelden wordt uitgelegd dat big data een disruptive innovation vormt die grote consequenties voor veel organisaties kan hebben.

Frans Feldberg is hoogleraar Data-Driven Business Innovation aan de School of Business and Economics van de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij is medeoprichter en directeur van ‘the Amsterdam Center for Business Analyitcs’ (www.acba.nl), een multidisciplinair onderzoeksinstituut op het gebied van big data, business analytics en data science. Feldberg is tevens mede-oprichter van Data Science Alkmaar, het regionale kennis- en innovatiecentrum, waarin de gemeente Alkmaar, Vrije Universiteit (ACBA) en het lokale bedrijfsleven samenwerken. Als business consultant heeft hij ruime ervaring met de ontwikkeling en implementatie van ‘data & analytics driven’ bedrijfsmodellen, diensten en strategieën voor nationale en internationale ondernemingen.

Deze lezing mag u niet missen!

Frans Feldberg – Big data en de stad

Big data en data-gedreven waarde-creatie: valt er nog iets te kiezen?

Langedijkers Facebook

Evenementen Upcoming Langedijk

Geef een reactie