Campagne voor naam nieuwe gemeente van start

Langedijk / Heerhugowaard, 26 november 2019
In de gemeenten Langedijk en Heerhugowaard is de campagne gestart waarmee inwoners een naam voor de nieuwe fusiegemeente mogen bedenken. Dat kan tot en met 11 december op drie manieren: online via de websites van beide gemeenten, met een stemkaart op elf locaties* in beide gemeenten en via een coupon die deze week in het Heerhugowaards Nieuwsblad en het Langedijker Nieuwsblad staan.
Op sociale media Twitter, Facebook en Instagram wordt tot en met 11 december campagne gevoerd om inwoners te verleiden een naam in te zenden.
Er zijn geen voorwaarden waaraan de nieuwe naam moet voldoen. De naam kan verwijzen naar het verleden of is juist toekomstgericht. Het kan een anagram zijn of een andere creatieve vondst.
Een commissie** kiest uit alle inzendingen maximaal zes namen die vervolgens aan alle inwoners worden voorgelegd. Die kunnen dan aangeven hoe zij tegenover die namen staan: positief, neutraal of negatief. De naam die de minst negatieve gevoelens oproept wordt de nieuwe naam. Die wordt in maart 2020 bekendgemaakt. Voor de inzenders van de uiteindelijk winnende naam is er een beloning.Wat betekent een nieuwe gemeentenaam eigenlijk in de praktijk?
Een nieuwe naam betekent in de praktijk van alle dag niet zo heel veel. Postcodes blijven hetzelfde. Inwoners wonen straks ook nog gewoon in Zuid-Scharwoude, Broek op Langedijk of Heerhugowaard. Die naamborden blijven bij de toegang tot de dorpen/stad staan. Alleen staat daar straks de nieuwe gemeentenaam onder.
Bij de aanvraag/verlenging van een paspoort of rijbewijs komt de nieuwe gemeentenaam te staan. Bestaande documenten blijven met de ‘oude’ naam gewoon geldig. Ook in uittreksels van het bevolkingsregister en bij geboorte-inschrijving komt de naam van de nieuwe gemeente. Op de verkeersborden blijven de namen van de huidige dorpen/stad staan. Alleen de naam Langedijk verdwijnt op de verkeersborden en wordt vervangen door de nieuwe naam.
* Langedijk: de Binding, De Anbouw, De Geist, Het Behouden Huis en café de Bonte Koe.

Heerhugowaard: gemeentehuis, wijkcentrum De Horst, buurthuis De Ezel, buurthuis de Hoeksteen, buurthuis de Deel en wijkcentrum De Zon, dorpshuis De Noord en buurthuis De Link.

** De burgemeesters van beide gemeenten, de wethouders John Does en Jasper Nieuwenhuizen (Bestuurlijke Fusie) en de plaatsvervangend voorzitters van beide gemeenteraden.

Campagne voor naam nieuwe gemeente van start

Langedijkers Facebook

Evenementen Upcoming Langedijk

Een bericht plaatsen? Klik op deze link en stuur in!

 

Geef een reactie

error: Content is protected !!