De foto van Langedijkers en het verhaal erachter

Als jullie op de begin pagina van Langedijkers komen, staan er boven (in de Header noem je dat) een aantal foto’s, deze foto’s heb ik destijds genomen en achter elke foto zit een kort verhaaltje en dat is misschien wel eens leuk om eens een keer te lezen. Ik moet toen ooit eens gedacht hebben van ik weet niet waarom maar deze foto maak ik en we zien wel of de foto ooit eens van pas komt en we beginnen gewoon vooraan de eerste foto

De foto van Langedijkers en het verhaal erachter

Of ik foto’s wilde maken voor iets over toeristen in Langedijk! Ja, joh dat is prima ik kom wel even langs en ik ging heen met de gedachte dat ik een uurtje foto’s zou schieten van een optocht en een paar bootjes. Was men er al van uitgegaan dat ik de hele rit mee moest! Eerst in een oldtimer alle sponsoren langs, halverwege overstappen in een busje en als laatste een boottocht vanaf het stadhuis van Langedijk naar de Broekerveiling. Daar gaat mijn planning, dacht ik nog! Na alles te hebben doorstaan kregen we als laatste de boottocht. Muziek en varen maar! Achteraf ik heb een prachtige en zeer memorabele dag gehad en dat ik thuis kwam ben ik eerst een uurtje op de bank gaan liggen, verbrande kop, rozig van het weer en moe van alle indrukken die ik had meegekregen. Als ik dan op internet een foto tegenkom van deze reportage, dan krijg ik weer zo’n glimlach op mijn gezicht! Dat was leuk toen!

Foto twee

De foto van Langedijkers en het verhaal erachter Piet Beers wie kent hem niet! Bij de sportweek Langedijk was iedereen druk aan het sporten, de dag van de zeskamp, punten halen voor je team en op een verstandig moment of  tactisch moment je joker inzetten voor een dubbel aantal punten, kortom iedereen was druk bezig en op het plein, waar normaal op gehandbald werd was helemaal leeg behalve dan een paar boxen waar non-stop muziek uit kwam en jawel daarvoor stond Piet met een stok keurig de maat te dirigeren. Er was even een moment dat alle aandacht naar hem ging, een glimlach en de opmerking dat doet ie wel vaker en iedereen ging weer door waarmee hij bezig was. Weer zo’n moment dat we elkaar in ons waarde laten. Als je dat leuk vind moet je dat doen! Piet heeft een mooie dag gehad, het was wel hard werken!

Foto drie

De foto van Langedijkers en het verhaal erachter De vuist in de lucht, we hebben het  geflikt jongen! Een uitdaging die menig langedijker op z’n naam wil hebben! Één keertje meedoen en dan de race gewoon helemaal uitlopen. Ik ben wel eens coach geweest van het jeugd team van de reuring en als laatste was toen de beddenrace en dat vonden de kinderen het meest indrukwekkende van de sportweek, een echt bed met wielen daar hoor je iedereen over. Als je dat doet dan maak je indruk, kinderen voelen dat als geen ander aan! En als je ook kijkt op de foto, allemaal blije gezichten, deelnemers die met een lach op het gezicht tot het uiterste gaan, het publiek die aanmoedigt of ze nu vooraan of achteraan lopen steun krijgen ze! Als je de beddenrace uitloopt ben je wereld kampioen. Vorig jaar liep de route iets anders i.v.m. de aanleg van het riool en er waren klachten. Hadden ze dat nu niet anders kunnen plannen i.p.v. uit je tuin met een biertje moeten we nu twee straten verder de beddenrace bekijken. De beddenrace leeft, er worden topprestaties geleverd, één dag een pretpark voor de deur, er word goeie muziek gemaakt, aan het eind prachtig vuurwerk! De beddenrace is traditie, weer of geen weer! Het gaat altijd door! Dit willen Langedijkers niet missen.

De foto van Langedijkers en het verhaal erachter

We hebben natuurlijk 7 foto’s op de voorpagina staan, de andere vier foto’s komen van de week Word vervolgd…………..

De foto van Langedijkers en het verhaal erachter De foto van Langedijkers en het verhaal erachter
Ga naar de facebook pagina van Langedijkers of ga naar  de andere verhalen van Aloys Koenen

2 reacties

Geef een reactie