Die kans krijg je maar eenmaal, schiet er door je heen! Onze kinderen gaan de hele wereld over, of het nu voor stage is of gewoon de wens die ze vanaf kleins af hebben gehad, nu hebben ze de mogelijkheid om onze aardbol te verkennen, om te zien hoe andere volkeren de dag door komen, even proeven van hoe de omstandigheden van medebewoners van deze aardkloot zijn. Verenigde staten, Australië, Brazilië, Canada, Nieuw Zeeland, Frankrijk, Engeland en vele andere landen. Afhankelijk van opleiding, wens en centen gaan ze duizenden kilometers van huis om te leren hoe de wereld in elkaar steekt. Je geeft ze groot gelijk, vroeger kwam je niet verder dan België, Luxemburg en een klein stukje Duitsland. Toen waren het de echte pioniers die de hele wereld over gingen en de mooiste verhalen vertelden over de andere kant van de wereld. Daar kon je jaloers op zijn! Die kans krijg je maar eenmaal.

Met die gedachten sta je op dat vliegveld!

Daar gaat ze dan, je kan nog net even zwaaien en je twijfelt of ze het wel gezien heeft, dus je houdt vol en blijft zwaaien. Je gilt nog door de terminal “Laat even wat horen als je er bent!”…………Hopen dat ze zich nog een keer omkeert. Ach, ze loopt door en verdwijnt in de lange gang naar het vliegtuig. Was ze er maar nooit aan begonnen, denk je op dat moment, terwijl je weet dat er geen ontkomen aan is. Ze worden groot, het is allang geen kind meer! Op weg naar huis kan je aan niks anders denken. Het voelt als een adieu! Thuis aangekomen zet je gelijk de computer aan en met je hand op je mobiele telefoon waak je over je kind, je wilt geen bericht missen. WhatsApp, Sms, Skype wat hebben ze nog meer? Twijfel of we wel wat hebben afgesproken. Een slapeloze nacht volgt! 14 uur later komt er eindelijk een sms bericht op je telefoon “Best saai zo’n vliegtuig!”

Kijk nou wat ze schrijft! roep je tegen je partner. Een partner die zich groot houdt om de sfeer een beetje stabiel te houden. Joh, ze weet best wat ze doet en ze kan meer dan je denkt! Ondertussen draaien bij beiden de hersenen overuren.

Na twee dagen staat het eerste verslag op het reisblog, Het tijdsverschil maakt dat je een halve dag te laat bent met lezen, met als gevolg een Smsje om 6 uur ‘s ochtens met de mededeling van “ Hoe vond je het!” Je begrijpt gelijk de hint! Ze heeft het leuk en wat een prachtige foto’s. Ja, jaloers! Maar blij als ze weer thuis is.
In een korte reactie zet je onder het reisverslag “Geniet ervan, Die kans krijg je maar eenmaal!
Die kans krijg je maar eenmaal

Die kans krijg je maar eenmaal

Langedijkers Facebook

Geef een reactie

error: Content is protected !!