Dorine Schoon een geboren Langedijker en een hoboïste die bekend staat om haar diversiteit.  Soms moet je de hele wereld over, als het ware ontvoerd door het talent wat je hebt, de beste uit het vak ontmoeten, haar portfolio is inmiddels een boekwerk en ze was ook actief als coach en docent aan het Koninklijk Conservatorium.

Dorine won prijzen op het Landelijk Dubbelrietconcours (1999), het Prinses Christinaconcours en het concours van de Stichting Jong Muziek Talent Nederland (2003, 2005). Bij het SJMN won ze o.a. met ‘Soft Song’ van Ton Bruynél de prijs voor de beste vertolking van een Nederlandse compositie na 1914.

En dat is nog lang niet alles! Voor meer info moet je maar even op haar website kijken. En Like haar FacebookPagina! Wij zijn Fan! 🙂

Dorine Schoon

KaravaanBinnenkort zal Dorine neer strijken bij het nu al meest experimentele, revolutionaire en spraakmakende festival voor podiumkunsten de “Karavaan!”  De Karavaan brengt van 25 mei t/m juni een festival met theater op locatie én een bruisend festivalhart in de V&D Alkmaar met meer dan 170 voorstellingen. Een van die voorstellingen is voor ons misschien wel heel bijzonder!

“Bach in de Bagger.” Deze voorstelling wordt gemaakt en gespeeld door Dorine Schoon

Muziekliefhebbers van welk genre dan ook, dit moet u gezien en vooral gehoord hebben. Het is bijzonder waar we trots op mogen zijn.

Hieronder kondigt Dorine geheel in stijl haar project aan

De onverharde weg naar succes…

‘Ken je Johan? Johan Sebastiaan?’ ‘Noh….dat is er toch ientje van Bach??’

Samen met mijn Haagse buren reis ik het Hollandse platteland af met muziek van Bach. Terug naar mn roots! Geen klassiek concert in een nette concertzaal waar je het hele concert stil moet luisteren, maar gewoon buiten in de prut met een drankje in de hand. Met alleen maar muziek van Bach. Bach in de Bagger dus. 

Met Niels Meliefste (slagwerk), Merel Junge (viool) en Nadia Basurto (jazz-zangeres) speel ik de mooiste liedjes en werken van Bach in tuinbroek en met de rubberen kaplaarzen aan op de mooiste plekjes van Nederland. Op het platteland, in weilanden, in schuren en boerderijen. 

Bij mooi weer kun je lekker gaan liggen in het hooi in de zon. En na het concert is er uiteraard ‘nag ientje toe’ (borrel) met de musici. 

Volg de link voor Kaartjes “Bach in de Bagger!”

Dorine Schoon

Bach in de Bagger

 Dorine Schoon

Langedijkers Facebook

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.