Dronken man draait sjekkie op de kermis t Veld

Soms dan heb je van die dingen dan word je door omstandigheden herinnerd aan een voorval van jaren geleden en dan verschijnt er een brede lach op je gezicht.

Zo ook bij dit voorval, het was op een Kermis in het Veld waar we een hele dag moesten spelen met de band en zoals blijkbaar gebruikelijk, was de zaal rond etenstijd bijna helemaal leeg. Tegen de muur stond nog een mannetje van net in de zestig met holle rug en stijf van de drank. Wij hadden op dat moment ook pauze met de bedoeling om  wat te gaan eten.

Des al niet te min werden we op één of andere manier opgehouden en kon ik het mannetje even gadeslaan. Hij pakte een baal zware shag uit zijn binnenzak en gooide het pakje open, stoer om zich heen kijkend, om er vervolgens een sjekkie uit te draaien. Zo heeft ie het pakje zware shag tussen pink en ringvinger en het sjekkie tussen de twee duimen en twee wijsvingers en beweegt dan langzaam naar voren los van de muur.

In alle concentratie op het sjekkie valt de man voorover, met holle rug richting dansvloer, daar blijft hij als een schommelstoel of als een  breakdancer een paar keer heen en weer schommelen, met nog altijd  dat sjekkie  tussen duimen en wijsvingers. Toen ie helemaal stil lag gaf ie een lik aan zijn sjekkie en draaide door tot naar een verkreukeld sigaretje , ondertussen werd hij weer overeind geholpen door twee dames. Die rolden hem weer overeind en zetten hem weer met zijn schouder tegen de muur en met sjekkie tussen de lippen bleef hij daar staan.

Zou U soms een vuurtje willen vroeg ik en bood hem mijn aansteker aan. Nee neee joh, ik rook helegaar niet ! Deze is voor mijn meissie, ben der effe kwijt, moar  dan ben je zo maar weer voorbereid, denk dat ze effe naar de plee is. Hij deed een stap naar voren en wandelde schommelend naar de voordeur.

Opmerking Ik had even geen foto om dit verhaal kracht bij te zetten, maar aangezien vroeger altijd alles beter, leuker, gezelliger en noem maar op was, zag ik gister bij Opa een leuke foto voorbij komen, met de opmerking “Vroeger was alles anders” Het is trouwens waar gebeurd, van dat sjekkie dan!

Dronken man draait sjekkie op de kermis t Veld

Dronken man draait sjekkie op de kermis t Veld

Dronken man draait sjekkie op de kermis t Veld Dronken man draait sjekkie op de kermis t Veld Dronken man draait sjekkie op de kermis t Veld
Ga naar de facebook pagina van Langedijkers of ga naar  de andere verhalen van Aloys Koenen

Geef een reactie

error: Content is protected !!