Een vreemd lijf …

Daar zitten we dan weer..in het holst van de nacht..we kunnen weer eens niet maffen.

Ownee..geen last van de warmte hoor, op wat ‘buien’na…heb op ieder plekkie wel een ventilator staan te loeien…

De compjoeterklok laat mij zien dat het alweer 4.42 is…ben het spelletje zat, wat ik uit pure verveling tot vervelends toe zit te spelen…maar nog geen slaap…tis wat!

We zullen nog maar een ‘zwere’ rollen…moment…..

Zoh…die fikt…waar zullen we es beginnen….want naast het feit dat ik me vaak verbaas, of wordt verrast over zoveel dingen..het heeft nagenoeg altijd wel iets met de natuur te maken….diertjes..plantjes…het weer…eigenlijk iets heel normaals….net zo normaal als de mens zelf..we staan er vaak niet eens bij stil..we doen allemaal ons ding..met ons lijf..en het is eigenlijk allemaal de gewoonste zaak van de wereld!

Ach…weet je..eigenlijk mag ik helemaal niet klagen…en dat doe ik dan ook niet..ik pen hier neer wat me gewoon bezig houd..en verbaas mezelf wederom  over het fenomeen wat lichaam heet!

Ken je die mop van..’er komt een man bij een dokter’…?

Zo zou het eigenlijk moeten beginnen…alleen de mop van het verhaal was meer een verbazing…maar ook voor de dokter zelf!

Kom ik voor mijn jaarlijkse APK bij de cardioloog…heb kort daarvoor door Vampirella wat bloed af laten nemen..fietsstest gedaan..echo van de tikker…de hele reutemeteut…

Mijn geschiedenis was dus als volgt…tikker beschadigd na infarct….he..ga nou niet vragen waarom ik afentoe nog een sjekkie op steek…want zelfs dat werd me niet geheel verboden..al rook ik natuurlijk wel een stuk minder.

Mijn Pa zei altijd…’gerookt vlees blijft langer goed”….

Affijn…met diezelfde echo kunnen ze dus zien waar het hapert aan het hart..of wat het niet meer doet zeg maar…in mijn geval was dat elf jaar geleden een cm of drie van die wekker wat niet meer functioneerde.

Maar goed..dat was toen….

Die cardioloog…die kijkt naar zijn beeldscherm..naar alle uitslagen..en ik hoor hem zeggen…’He’?

Hij kijkt nog es..en nog eens…hij kijkt mij aan…kijkt weer naar het scherm…en zegt…..’oke…bloed was keurig..olie druk ook..pompkracht van het hart perfect…hartritme ken niet beter….dus mijn Meissie zegt nog…’kan dat dan met die beschadiging”….?

‘Geloof het of niet’zei de cardioloog…maar op de echo is helemaal geen beschadiging meer te zien’!

We zaten elkaar aan te kijken alsof we het in Keulen hoorde donderen…dus ik zeg…’hoe kan dat nou’..?

Het enigste wat de arts als verklaring kon geven was dat er destijds waarschijnlijk te vroeg was gekeken met de echo..en dat de beschadiging nog een soort lidteken was die nog moest herstellen..een andere verklaring had ie er niet voor….

Ik mocht zelfs weer gaan boksen…!

Raar maar waar….over 2 jaar pas terug komen..kijk..dat zijn berichten…dus bloid as blik zeg maar…..op naar het volgende onderdeel van het lijf….

Maanden terug kwam ik beneden…doe mijn broodje..bakkie koffie enzo..en vraag…”wie heeft die verwarming op standje ontploffen gezet..tis om te smoren hier”….

Nou..dat hele ding stond niet aan..sja..ik word er niet jonger op..waarom zou een man niet een zogenaamde ‘pauze’ in zijn lijf kunnen hebben net zoals dames die ook hebben!

Kan toch…ja..alles kan..behalve Wim niet meer…(flauw grapje)

Onbestemt gevoel in het lijf…beetje vreemdig zeg maar….vaak koppijn..maar dat laatste was al jaren zo…’Pretty Paracetamol’ van de band Fisher Z was daarom ook mijn lijflied ….

Maar toen mijn ‘tiet’ ook hinderlijke pijntjes begon te vertonen…toch maar effe ome doc pesten…die stuurde me door…

Wat een ‘feest’..ik ging vreemd bij een andere Vampirella….tevens 24 uur lang naar je eigen gezeik luisteren wat in een grote bus verzameld moest worden..een scan van de bovenkamer..want de specialtist moest heel sterk aan een hypofese tumor denken!

Een vreemd lijfHeb ik dat?

Nu zijn die tumoren 99 procent niet kwaadaardig..maar ze kunnen wel je hele hormoonhuishouding in de war gooien…

Dat bleek later wel uit het nectar wat Vampirella uit mijn arm had gepikt…

Ken je het je voorstellen..ik…met dat hoofd…de vrouwelijke hormonenzooi was toren hoog..en de mannelijke nihil!

Don’t worry..heb niet de neiging om een rokkie aan te trekken..of om de lipstick van de meiden hier te jatten,of iets van dergelijke aard..heb ook niet de neiging om overdreven emo te worden…maar wederom verbaas ik me over het menselijke lijf…en dit keer…binnen een paar weken..over mijn eigen lijf!

Wat me staat te wachten..operatie mischien..medicijnen om de vliegende hormoontjes te laten landen staat vast…en mischien  bestralen…9 augustus is ‘D Day’….zeg maar…

Affijn..we hebben voor hetere vuren gestaan…wat ie ook gaat zeggen…ik ga eerst een weekje met Vrouw en kroost op vakantie..want het blijft kermis in dat malle lijf..die twee weken doen er dan ook niet toe..paracetamollen en ventilator mee enzo..eerst naar de apeheuldinges en midgetgolfen met de meiden…

Maar zo zie je maar..hoe maf ,maar ook soms wonderbaarlijk een lichaam kan reageren..ik ben er het levende bewijs van….simple… face the facts..tis niet anders…toch…Langedijk heeft meer vreemde snuiters geloof ik…zei twee jaar terug al..toen ik hier kwam wonen…’voel me hier aardig thuis’….ik denk dat ik me onder de vreemde snuiters mag gaan begeven!

Een vreemd lijf ……

Een vreemd lijf Een vreemd lijf Een vreemd lijf Een vreemd lijf Een vreemd lijf Een vreemd lijf Een vreemd lijf Een vreemd lijf Een vreemd lijf Een vreemd lijf 

Ga naar de facebook pagina van Langedijkers of lees alle verhalen van Big Boy Locomotief


 

Geef een reactie

error: Content is protected !!