En ja hoor en ineens wist ik het natuurlijk  een Captain’s diner

Langedijkers,

Hier komt een recept van mij en klaar gemaakt door Siem, omdat ik aan het werk moest. En weer de vraag wat gaan we eten vandaag?? Het allerleukste vind ik dan om iets te maken wat ik gelijk als recept voor Langedijkers kan gebruiken. Wat vinden wij dus lekker en heb ik nog niet beschreven. Wat voor weer is het, nog steeds koud dus. En ineens schoot mij te binnen dat wij gedroogde kapucijners mee hadden genomen van de Landmarkt. Daar moeten we dan maar eens iets mee gaan doen bedacht ik. Maar wat?? Ik heb het vorig jaar bij de heren een beetje verpest met de kapucijners om het ze elke week op maandagavond voor te zetten. Eigenlijk zijn ze de kapucijners spuugzat. Maar ja, Siem en ik hadden er wel weer een keer trek in. Dus ik moest het wel aantrekkelijk maken voor de andere heren. Erik belde op dat hij thuis kwam eten dus dat kwam dan weer goed uit.   En ja hoor en ineens wist ik het natuurlijk . Een “Captain’s diner”, kapucijners serveren met allerlei lekkers er bij. En dan gewoon doen wat je zelf lekker vindt. En wat een beetje bij de kapucijners past natuurlijk. Je kan natuurlijk ook even op internet rond neuzen en kijken wat je er zoal nog meer bij kan serveren. Haha, en het leukste komt nog. Omdat ik er een nieuwe hobby bij heb, hardlopen dus. En ik met mijn sportmaatje heb afgesproken dat wij dinsdag en dondermiddag zouden gaan trainen en ik s ’middags weer aan het werk moest, heb ik Siem aan het werk gezet ;-)) En ik verheugde me al op het thuis komen omdat ik dan weet dat het eten klaar staat en de tafel gedekt is. Het enige verschil is dat ik alles in leuke schaaltjes geserveerd zou hebben, maar Siem gewoon de potten op tafel zet.

Ingrediënten (4 personen)

400 gr gedroogde kapucijners  (1 nacht laten weken) of 1 á 2 blikken

olijfolie

4 rode uien in ringen gesneden

1 rode paprika schoon gemaakt, in kleine stukjes gesneden

1 rode peper schoongemaakt en klein gesneden

300 gr mager rookspek in blokjes gesneden

1 komkommer in plakjes gesneden

Cherry tomaatjes ½ door gesneden

Atjar tjampoer

Zure augurken in plakjes gesneden

Amsterdamse uitjes of/en zilver uitjes

piccalilly

2 rookworsten

Mosterd welke je zelf het lekkerst vindt

Bereiding

Kook de verse kapucijners in ongeveer  30 á 40 minuten gaar. Of warm de kapucijners uit blik op.

Fruit de uien in de olijfolie tot ze licht bruin zijn. Voeg het pepertje toe en fruit  even mee. Voeg dan het spek toe en laat het lekker uitbakken. Voeg dan de paprika toe en laat alles nog even smoren.

Bak de rookworsten 20 minuten heel zachtjes op het vuur, zet er desnoods een plaatje onder en draai ze regelmatig zodat het vel niet kapot knapt. Doe de gesneden komkommer, cherrytomaatjes, augurk, uitjes, en atjar in aparte schaaltjes. Serveer dit alles met mosterd en piccalilly.

Vind Langedijkers en alle recepten van Francijna van Diepen leuk

 En ja hoor en ineens wist ik het natuurlijk

 En ja hoor en ineens wist ik het natuurlijk

En ja hoor en ineens wist ik het natuurlijk

 En ja hoor en ineens wist ik het natuurlijk

 En ja hoor en ineens wist ik het natuurlijket  En ja hoor en ineens wist ik het natuurlijk

Geef een reactie

error: Content is protected !!