Meer

23 april 2017 15:00

Kooger Kerk

Koog 30

0226-313021

Les Petitfours in de Kooger kerk

Waar is de sneeuw van weleer!! Petitfours zijn natuurlijk de lekkere kleine taartjes, maar je kunt ook denken aan een groepje van vier niet eens zo kleine mensen. En dat zijn wij. Henriette Schenk, zang; Irina Antonova, piano;  Heleen Wabeke, cello en Ellen Boers, accordeon.  In dit programma zingen en spelen we Franse en Russische chansons uit de jaren 60. Chansons van o.a. Barbara, Jacques Brel, George Brassens, Boelat Okoedzjava en Vladimir Vysotski.

We hebben deze chansons bewerkt voor de unieke combinatie zang, cello, accordeon en piano en zoeken in onze voorstelling naar intimiteit in het uitvoeren van deze bijzondere muziek. De enscenering is die van een cabaretesk café chantant met verrassende onbekende liederen maar ook evergreens als ‘Ne me quitte pas’ en ‘Sous le ciel de Paris’.

De combinatie van Franse en Russische chansons is treffend. Zo hebben Boelat Okoedzjava en George Brassens veel gemeen, zoals hun simpele gitaarbegeleidingen en hun fijne, kritische teksten. Ook Jacques Brel en Vladimir Vysotski kun je met elkaar vergelijken door hun rauwe manier van zingen en vooral hun grote passie. En zo vormt Barbara een mooie combinatie met Bella Achmadoelina door de melancholie in hun teksten.

Regisseur Jantien Koenders heeft  met fijne regieadviezen van ‘Waar is de sneeuw van weleer?’ een theatraal muziekprogramma gemaakt. Entree € 12 www.petitfours.nl  

Les Petitfours in de Kooger kerk

Geef een reactie