Langedijkers,
Flitsende sinaasappelcake van Annabel Langbein, heerlijke makkelijke cake. Zo klaar dus. En dat was maar goed ook. Bedenk ik opFlitsende sinaasappelcake zondagmiddag dat het wel leuk zou zijn als ik nog wat kon bakken want één van onze jongens vertrekt de volgende dag voor een maandje naar Bali. Backpacken in zijn uppie. Maar weer eens kijken wat ik allemaal in huis heb, want ja zondag hé pas om 16.00 uur gaat er dan een winkel open. Deze cake wilde ik aldoor al maken. En gelukkig alles in huis, alleen de walnoten, daar had ik niet genoeg van, maar nog wel wat andere soorten noten. Dus alles net één onsje bij elkaar geschraapt en gehakt. Het was jammer dat ik geen Cointreau of slagroom in huis had. Maar we hebben er evengoed van genoten.
Veel bakplezier.

Ingrediënten
Flitsende sinaasappelcake Flitsende sinaasappelcake_1644
1 sinaasappel goed gewassen met schil
1 tl baking soda (zuiveringszout) Toko of Drogist
125 gr zachte roomboter
125 ml water
225 gr rietsuiker
2 eieren
1 tl vanille-extract
300 gr bloem
100 rozijnen
½ kop gehakte walnoten, hoeft niet

Bereiding
Flitsende sinaasappelcake Flitsende sinaasappelcake Flitsende sinaasappelcake
Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet een bakvorm in  van 20 cm diameter en bekleed de bodem met bakpapier. Snijd de sinaasappel in vieren, verwijder de pitten en hak het in de keukenmachine fijn. De baking soda in het water oplossen en toevoegen in de keukenmachine samen de met boter, suiker, eieren, vanille-extract en bloem. Meng alles goed door elkaar. Roer eventueel de rozijnen en walnoten door het mengsel. De walnoten even met een keukenmes in kleine stukjes hakken (niet te klein), en ook door het mengsel roeren. Giet in de voorbereide bakvorm en bak  ongeveer één uur in de voorverwarmde oven. Prik even met een satehprikker in het midden van de taart, als die er droog uitkomt is de taart gaar.

Flitsende sinaasappelcake (Annabel Langbein)

Ga naar de facebook pagina van Langedijkers

Geef een reactie