Fusiekoorts leidt tot malafide rekenkunsten

Fusiekoorts leidt tot malafide rekenkunsten van Demagogen66 Heerhugowaard

 

Het verzet tegen de voorgenomen fusie Langedijk-Heerhugowaard in Sint Pancras en Koedijk leidt tot extreem gedrag bij sommige Langedijker en Heerhugowaardse politici. Waren het een tijdje geleden nog een aantal fractievoorzitters die van achter hun borstwering met modder naar de Alkmaarse aanvaller gooiden, nu is het D66 Heerhugowaard die op Twitter beweert dat 96% van alle Heerhugowaarders en Langedijkers vóór de voorgenomen fusie is.

 

Fusiekoorts leidt tot malafide rekenkunstenDit bijna Noord-Koreaanse percentage wordt bereikt door de lopende petitie in Sint Pancras te beschouwen als een enquête onder alle inwoners van heel Langedijk + heel Heerhugowaard. Terwijl deze  petitie alleen kan worden ondertekend door stemgerechtigde Pancrassers. Zij willen dat hun dorp, Sint Pancras, zich aansluit bij Alkmaar en niet bij Heerhugowaard. Hun gevoel zegt dat dat voor hen de beste keuze is, en zij voelen zich in dezen niet gehoord door de Langedijker politiek.

 

Dat D66 HHW nu met deze bizarre rekenkronkel komt is geen teken dat zij niet kunnen rekenen. Zij weten precies hoe het zit met de petitie, maar zij zien een mogelijkheid het vuurtje nog eens lekker op te stoken. Waaruit maar weer blijkt hoe de belangen in werkelijkheid liggen. Want koste wat kost moeten Sint Pancras en Koedijk mee in de grote fusie. En koste wat kost wil Alkmaar Koedijk en Sint Pancras inlijven. Dat draait allemaal om geld. Geld om de fusie te bekostigen, geld om hogere salarissen aan raadsleden en collegeleden te kunnen betalen.

 

De Burgerrekenkamer is van mening dat de grenzen van het fatsoen door de volksvertegenwoordigers ver worden overschreden. Waardoor het aanzien van de politiek verder wordt ondergraven. Dat krijg je als een partij zijn communicatie in de handen van pubers legt en ze toestaat fake nieuws op de social media te plaatsen.  De Burgerrekenkamer heeft fractievoorzitter Michael Feelders van D66 HHW om commentaar op de plaatsing van het gewraakte tweetje gevraagd. Die heeft geweigerd daar inhoudelijk op te reageren.

 

Fusiekoorts leidt tot malafide rekenkunsten

Langedijkers Facebook

Evenementen Upcoming Langedijk

Een bericht plaatsen? Klik op deze link en stuur in!

 

Geef een reactie

error: Content is protected !!