Gemeenteambtenaren schenken aan stichting ALS

Donderdagmiddag 14 december ‘kiezen’ de medewerkers van gemeente Schagen hun kerstpakket. Ze kunnen ook kiezen voor een schenking aan stichting ALS.

Kiezen

Het kerstfeest van de gemeentelijke organisatie staat in het teken van ‘kiezen’. Omdat er begin volgend jaar, in maart, verkiezingen zijn in ons land voor de gemeenteraden. Ook in Schagen kiezen de inwoners dan hun nieuwe gemeenteraad.

Donderdagmiddag 14 december is het gemeentehuis dicht vanaf 16.00 uur. De medewerkers zijn dan bij een interne kerstmarkt. Hier bieden lokale ondernemers hun waren aan. De medewerkers van de gemeente kiezen wat zij willen hebben. Naast de keuze voor producten of cadeaubonnen van de lokale ondernemers kunnen de medewerkers hun kerstpakket ook schenken aan een goed doel. Dat houdt in dat de financiële tegenhanger van de producten (50 euro maximaal) geheel of gedeeltelijk wordt weggegeven. De medewerkers kiezen zelf welk deel van hun kerstpakket zij willen schenken aan het goede doel. Dit jaar is dat stichting ALS.

ALS

Stichting Als zet zich in voor mensen met de ziekte Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS). Dit is een van de ernstigste en invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel. Gemiddeld is de levensverwachting 3 tot 5 jaar, overlijden in Nederland 500 mensen hier aan en komen er ook 500 patiënten bij. De oorzaak van ALS is nog steeds niet bekend. Door het relatief kleine aantal patiënten (1500 in Nederland) vinden de farmaceutische industrie en overheid onderzoek niet interessant. Dus betaalt de stichting bijna al het wetenschappelijk onderzoek. En zijn giften aan stichting ALS Nederland een goed doel.

(Bron Gemeente Schagen)


 

Gemeenteambtenaren schenken aan stichting ALS

Langedijkers Facebook

Evenementen Upcoming Langedijk – Evenementen Alkmaar –

Evenementen Bergen – Evenementen Heerhugowaard – Evenementen Schagen

Geef een reactie