Haal je Pietendiploma bij Museum BroekerVeiling

Iedereen weet dat de Pieten van Sinterklaas echte atleten zijn. In een paar weken tijd moeten er duizenden pakjes door heel het land worden bezorgd. De Pieten moeten daarom super fit zijn. Na een reis aan boord van de pakjesboot hebben zij al een tijd niet kunnen oefenen – er is helemaal geen ruimte aan boord! Op een aantal locaties in Nederland kunnen zij gelukkig trainen zodat ze helemaal klaar zijn voor de grote dag.

Één van deze locaties is Museum BroekerVeiling in Broek op Langedijk. In de Sinterklaasperiode is het museum gesloten voor al het publiek. Er zijn geen rondvaarten, geen rondleidingen en er wordt zelfs niet geveild! Aan de buitenkant zie je niks aan de BroekerVeiling maar binnen is het een drukte van belang.

Pietendiploma

De Pieten varen, duiken, rennen, springen, klimmen, vliegen en glijden. Daar mag bijna nooit iemand bij komen kijken of meedoen. Bijna nooit! Want op de woensdagen en in het weekend zijn er een stuk of 20 van de beste Pieten aanwezig om de kinderen die het aandurven een Pietentraining te geven. Lukt het je om het hele parcours af te ronden, dan krijg je een diploma waardoor iedereen kan zien dat je de training hebt afgerond.

Vanaf woensdag 16 november staan de Pieten klaar voor kinderen van 4 tot 10 jaar. Samen met de Pieten klim je op de daken, vaar je met een pakjesboot, gooi je pakjes in de schoorsteen en nog veel meer!

Sinterklaastoneel

Het Sinterklaastoneel met als titel ‘Verboden voor Sinterklaas’ wordt dit jaar opgevoerd op zaterdag 19, zondag 20, zaterdag 26, zondag 27 november en zaterdag 3 december. Het toneelstuk gaat over twee boeven die beweren dat de koning van Nederland het Sinterklaasfeest heeft verboden. Ze willen op die manier natuurlijk alle cadeautjes en snoepgoed voor zichzelf houden. Gelukkig zijn het niet van die heel slimme boeven….

Openingstijden Pakhuis van Sinterklaas: iedere woensdag (13.00 tot 17.00 uur), zaterdag en zondag (12.00 tot 17.00 uur) vanaf 16 t/m 30 november. Op de woensdagen 16, 23 en 30 november is er een speciale Pietenveiling en op zondag 4 december speelt Poppentheater de Zilveren Maan de voorstelling ‘Pietjes Gegiechel’.

Voor scholen op afspraak geopend op dinsdagen en donderdagen!

Entree € 7,75 per persoon (inclusief drankje en een zoete verrassing).

broekerveiling

Haal je Pietendiploma bij Museum BroekerVeiling

Langedijkers Facebook

Geef een reactie

error: Content is protected !!