HEB JIJ AL EEN ZIEL?
Beeldend werk van een verhalenverteller.
Vanaf zondag 26 november 2017 tot en met 7 januari 2018 is werk van Anna Anuka te zien in de expositieruimte van Kunstuitleen Alkmaar.

Anna Anuka (kunstenaarsnaam van Anna Mul) heeft aan de Gerrit Rietveld Academie niet alleen een schilderopleiding genoten, maar zich ook bekwaamd op het gebied van vormgeving in metaal een kunststoffen.

Of het nu om sculpturen gaat of schilderijen dan wel tekeningen, haar werk kent een belangrijke constante: het verhaal. ‘Tekst speelt in mijn werk een belangrijke rol. Eigenlijk maak ik gedichten. Gedichten die bestaan uit woorden en beelden. De verhouding van tekst en beeld binnen een gedicht kan veranderen. Maar dat geeft niet.’ Voor deze kunstenaar is het van essentieel belang, dat woord en beeld in samenhang een verhaal vertellen. Het gaat dan absoluut niet om pasklare antwoorden of duidelijke boodschappen, haar eventuele moraal zit verstopt in het totaalbeeld. De kijker/lezer staat op een lijn met de kunstenaar. Anna Anuka heeft ‘geen verstand van deze zaken, maar maakt graag werk over’ de ziel, de zee, de liefde, natuur en wat zich verder in een mensenleven voordoet. Beeld, schilderij,  een tegel-met-spreuk en ansichtkaarten dragen alle dit uit.

Sinds 1991 geeft zij ‘met veel plezier, teken- en schilderles aan kinderen. Ik werk graag met kinderen en kan elke keer weer verrast en blij worden als ik zie wat ze kunnen. Plezier en spelenderwijs leren zijn voor mij de basis van de lessen.’ Niet allen dit plezier, maar ook haar kennis, creativiteit en enthousiasme zijn zicht- en voelbaar in haar eigen beeldend werk.

De tentoonstelling Heb jij al een ziel? wordt op zondag 26 november om 16 uur geopend door lofdichter Bo Baden. Speciaal voor deze expositie heeft Anna Anuka de tegel ‘just play’ ontworpen. De beperkte oplage is alleen te koop bij Kunstuitleen Alkmaar

De tentoonstelling is te zien van maandag t/m vrijdag van 9 – 17 uur, zaterdag van 12 – 17 uur en zondag van 14 – 17 uur.

====================================================================

Kunstuitleen Alkmaar Bergerweg 1 1815 AC Alkmaar
www.kunstuitleenalkmaar.nl

HEB JIJ AL EEN ZIEL?

Langedijkers Facebook

Evenementen Upcoming Langedijk – Evenementen Alkmaar –

Evenementen Bergen – Evenementen Heerhugowaard – Evenementen Schagen

Geef een reactie

error: Content is protected !!