Het Moment in Kunstuitleen Alkmaar
Op donderdag 22 november vanaf 20 uur presenteert Het Moment een filmavond rondom de Noorse kunstenaar Hariton Pushwagner.

Senior Punk
Pushwagner rules! Dat is vanaf het begin van de documentaire duidelijk. De eigenzinnige Noorse kunstenaar neemt direct de regie over: het interview, de kadrering van het shot en zelfs de set dressing moeten helemaal anders. Dit is illustratief voor Hariton Pushwagner, die in Noorwegen een cultfiguur is vanwege zijn excentrieke en provocerende karakter. Met humor, passie en dankzij veel whisky lukt het de filmmakers een indringend beeld te schetsen van Pushwagners destructieve levensstijl en kunstenaarschap.
Pushwagner (1940), pseudoniem van Terje Brofos, staat bekend om zijn satirisch commentaar op macht en hebzucht in de maatschappij van de twintigste eeuw. In zijn werk laat hij zich inspireren door de naoorlogse Amerikaanse consumentencultuur, de glamour van Popart, science fiction, maar ook door Beatdichters als William Burroughs en zijn roman Soft Machine uit 1961. Zijn internationale doorbraak beleefde hij in 2008 toen hij deelnam aan de Biënnale van Berlijn. (Bron: docplayer.nl)

Datum           : Donderdag 22 november
Aanvang       : 20:00 uur
Toegang        : gratis
Reserveren gewenst via info@kunstuitleenalkmaar.nl

Het Moment in Kunstuitleen Alkmaar

Langedijkers Facebook

Evenementen Upcoming Langedijk

Een bericht of verhaal plaatsen? Klik op deze link en stuur in!

Geef een reactie

error: Content is protected !!