Het mysterie van Langedijk

Bent u ook zo gek op een goed verhaal? Het liefst met een vleugje mysterie erin? Dan is het voor u van belang om te weten dat er in Langedijk een mysterieus verhaal boven water gekomen is.

Dat is het nou juist met mysteries: het ligt in hun aard om verborgen te blijven. Met dit Langedijker verhaal was dat ook ruim negentig jaar het geval.

Dagboek

In 1927 probeert een bakker uit Broek op Langedijk een nieuw soort gebak te bedenken ter gelegenheid van het veertigjarig jubileum van de Broeker Veiling. Als hij op zekere nacht iets heel vreemds ziet, noteert hij het voorval in zijn receptenboek. De onverklaarbare incidenten volgen elkaar daarna in snel tempo op. De bakker doet daarvan verslag in zijn receptenboek, dat hoe langer, hoe meer een dagboek wordt.

Verzwegen

In het gemoedelijke dorp, waar het leven zijn gangetje gaat, worden achter de schermen vuile spelletjes gespeeld. Duistere zaken worden verzwegen. Wie is er nog te vertrouwen? Het verhaal staat bol van list, bedrog en praktijken die het daglicht niet kunnen verdragen, maar… er is ook een plaats weggelegd voor de romantiek.

Nieuwsgierig geworden?

Het dagboek is tegenwoordig in handen van schrijfster Afra Beemsterboer. Ruby Groen van LangedijkerUitje zorgt er voor dat u en uw groep naar dit verhaal kunnen luisteren. Volgens goed Langedijks gebruik gaat dat per koolvlet. Het mysterie wordt onthuld voor groepen tot max. 20 personen. Voor beschikbaarheid, data, prijzen en locatie, neemt u contact op met info@langedijkeruitje.com.

Het mysterie van Langedijk

Langedijkers Facebook

Evenementen Upcoming Langedijk

Een bericht plaatsen? Klik op deze link en stuur in!

Geef een reactie

error: Content is protected !!