Hoe ging het er vroeger aan toe tijdens een ‘echte’ veiling? Hoe voelde het om in de zaal te zitten als handelaar? Op dinsdag 11 juli bieden we via de authentieke doorvaarveiling een uniek kijkje naar hoe het vroeger eraan toe ging. Ervaar het dynamische schouwspel waarin handel, humor en ernst elkaar in rap tempo afwisselen.

Heeft u er al eentje meegemaakt? Op dinsdagmiddag 11 juli vanaf 14.00 uur varen tuinders met hun oogst op akkerschuitjes door het museum en eindigen in het afmijnlokaal. Hier wordt vervolgens de oogst geveild zoals dat vroeger ging. De hoofdrolspelers zijn echte handelaren, een rappe afslager, een strenge keurmeester en een aantal tuinders die nieuwsgierig zijn naar wat hun producten opleveren. Ze maken daarbij gebruik van een groot aantal schuiten met tuinbouwproducten en het prachtige afmijnlokaal uit 1912.

Uiteraard vindt het gebruikelijke museumprogramma ook doorgang. De rondvaart vertrekt vanuit het museum voor een tocht door het Rijk der Duizend Eilanden en er zijn demonstratieveilingen. Tuinder Arie vertelt verhalen over vroeger via de Audiotour, de palingroker demonstreert zijn ambacht en ome Dirk staat op damschuit de Geestman. Rondom het museum staan er verschillende groentes op de akkertjes, klaar om geoogst te worden voor de veiling.

Veel te doen in ons superKOOLe museum

Ook voor kinderen is er veel te doen in het museum. Naast het varen en veilen hebben we voor kinderen een speciale audiotour, een spannende Keurtocht of voor de kleinsten de speurtocht met Jaffa de Weegschaal. Tijdens de zomermaanden zijn er bij Museum BroekerVeiling allerlei extra activiteiten georganiseerd voor zowel jong als oud, neem dus gerust eens een kijkje op de evenementen- of Facebookpagina van het museum.

Voor de Authentieke doorvaarveiling gelden de normale entreeprijzen.

Hoe ging het er vroeger aan toe tijdens een ‘echte’ veiling?

Langedijkers Facebook

Meer Cultuur

Evenementen Upcoming

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.