Home-Start vrijwilliger krijgt gezin weer op de rit

Vrijwilligerstraining weer van start
Sabine is vrijwilliger bij Home Start. Twee jaar geleden rondde ze de training af die alle vrijwilligers krijgen voordat ze een gezin gaan ondersteunen.
Eén keer in de week komt Sabine een paar uurtjes thuis bij een gezin. Sabine begeleidt moeders die zich vaak alleen voelen in hun ouderschap. Ze zijn onzeker of ze het wel goed doen. Ze geeft complimenten, biedt een luisterend oor. Ze richt zich vooral op het positieve. “Soms moet je echt op je handen gaan zitten. Het is niet de bedoeling dat ik ga zeggen hoe zij het moeten doen. Ik zeg bijvoorbeeld: hoe zou je dat anders kunnen aanpakken? Bij moeders zie je dan het zelfvertrouwen groeien. En mij geeft het heel veel voldoening om iets voor een ander te kunnen betekenen, gewoon vanuit je eigen ervaring.”

Ben je je zelf ouder- en/ of heb je ervaring met opvoeden van kinderen en spreekt Home-Start je aan?  De Home-Start training gaat in maart weer van start. Meld je aan bij Humanitas Noord-Kennemerland:  072- 540 1800  of kijk voor meer informatie op www.home-start.nl

Home-Start vrijwilliger krijgt gezin weer op de rit

Langedijkers Facebook

Evenementen Upcoming Langedijk

Een bericht plaatsen? Klik op deze link en stuur in!

 

Geef een reactie

error: Content is protected !!