HOOFDROLSPELERS OP OVERSTAD

Symposium ‘Nomaden en kolonisten’ én Opening tentoonstelling ‘Experience Architecture’

Vrijdag 1 september van 13.30-17.30 uur in TAQA Theater De Vest, Alkmaar.

De toegangsprijs is € 8,00, vrienden van het AIA betalen € 5,00.

Kaartverkoop via Architectuur Informatie Centrum (AIA),  www.aia-alkmaar.nl en aan de zaal.

 

HOOFDROLSPELERS OP OVERSTAD

Op vrijdagmiddag 1 september organiseert het Architectuur informatiecentrum Alkmaar (AIA) in TAQA Theater De Vest in Alkmaar een dubbelevenement: een symposium over cultuur op Overstad en de opening van een tentoonstelling van het werk van DP6 architectuurstudio uit Delft.

Het symposium ‘Nomaden en kolonisten’ gaat over de functie van cultuur in de stad en specifiek over cultuur als aanjager van een gebiedsontwikkeling zoals op Overstad plaats vindt. Directe betrokkenen van culturele en commerciële instellingen zullen met korte inleidingen en interviews aan het symposium deelnemen. De gesprekken worden geleid door Thijs Asselbergs, architect en hoogleraar Architectural Engineering aan de TU Delft. Er is ruimte voor discussie.

De tweede helft van de middag staat in het teken van de opening van de tentoonstelling ‘Experience Architecture’ van DP6, de architect van het gloednieuwe Podium Victorie op Overstad. DP6 is opgericht in 1999 en streeft naar bijzondere, vernieuwende en hoogwaardige architectuur. De gebouwen van DP6 prikkelen de zintuigen, zowel in vormgeving, gebruik van kleur en licht als in materiaal.

Programma:

13.30 tot 14.00 uur:   Inloop

14.00 tot 15.30 uur:   Inleidingen door en gesprekken met: Arno Boon, directeur BOEi (Ringers) Kees Bolten, kunstondernemer, baas Hal 25 Jo Punt, directeur Punt Beheer (Vue) De gesprekken worden geleid door Thijs Asselbergs.

15.30 tot 16.00 uur:   Pauze

16.00 tot 16.15 uur:   Interview met Anjo van de Ven, wethouder cultuur van Alkmaar.

16.15 tot 16.45 uur:   Richelle de Jong, architect-directeur van DP6 architectuurstudio

16.45 tot 17.30 uur:   Opening tentoonstelling ‘Experience Architecture’ en napraten

Het evenement vindt plaats op vrijdag 1 september vanaf 13.30 uur in de Pleinzaal van De Vest, Canadaplein 2 in Alkmaar.

De toegangsprijs is € 8,00, vrienden betalen € 5,00.

Kaartverkoop via Architectuur Informatie Centrum (AIA),  www.aia-alkmaar.nl en aan de zaal

De tentoonstelling EXPERIENCE ARCHITECTURE is te zien van zaterdag 2 september t/m zondag 1 oktober op de 1e verdieping van TAQA Theater De Vest. Openingstijden maandag t/m vrijdag 09.00-17.00 uur, zaterdag 12.00-16.00 uur en bij voorstellingen ook zondagmiddag en ’s avonds. Vanaf 2 september is de toegang gratis.

HOOFDROLSPELERS OP OVERSTAD

Langedijkers Facebook

Meer Cultuur

Evenementen Upcoming

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.