Iedere burger die met ons vindt: ’t moi west.

Beste lezers,

Vanmorgen lazen wij een fantastisch bericht in het Noordhollands Dagblad. Heerhugowaard-watcher Gert van der Maten publiceerde een klein maar heel fijn artikel over de aspiraties van onze buurgemeente Heerhugowaard om te werken aan nieuwe vormen van democratie. Ongetwijfeld momenteel geïnspireerd door de nieuwe burgemeester Bert Blase, voorman van Code Oranje, maar het moet gezegd dat Heerhugowaard deze weg al langere tijd bewandelt. Vorig jaar mochten wij als ‘’waarnemer’’ aanwezig zijn op de H300 en werden daar aangenaam getroffen door de oprechte bedoelingen van het toenmalige college onder aanvoering van Han ter Heegde, actief ondersteund door bijv. wethouder Gido Oude Kotte. Met het noemen van een paar namen doen we ongetwijfeld velen tekort, maar zij zullen het ons vanwege ons enthousiasme toen en nu ongetwijfeld vergeven. Heerhugowaard biedt alles wat Langedijk ontbeert op politiek vlak. Een open cultuur, geneigd en genegen tot democratische vernieuwing, respect in de raad. Dus toen wij om 08.00 vanmorgen het Noordhollands Dagblad dicht vouwden en een zachtgekookt eitje tot ons namen stond ons programma voor vandaag vast.

Hier moesten wij iets mee doen!

Eén van onze trouwe lezers, Henny van Haren, vertelde ons een tijdje terug over een geweldige actie van burgers van het kleine Friese dorpje Ter Herne. Zij dreigden te worden heringedeeld bij de gemeente Heerenveen, als ik me goed herinner. Dat wilden zij niet en daarom togen de opstandige Friese burgers, nazaten van Grote Pier of zoiets, naar het gemeentehuis van gemeente De Friese Meren. Daar werden zij door de gemeentesecretaris of het hoofd burgerzaken ontvangen met slappe koffie en Fryske Sûkerbôle en konden hun grieven over de plannen kenbaar maken. Lang verhaal kort: zij werden DUS ingedeeld bij de gemeente De Friese Meren. Tot zover de Friezen. Hier in West-Friesland is er altijd een gezonden competitie tussen de Friezen en de West-Friezen geweest. Voor zover wij van authentieke West-Friezen hebben vernomen hebben wij nooit voor de Friezen onder gedaan. En, zoals wij allen weten: West-Friezen zijn recht voor hun en onze raap en LIEGEN DUS NIET! Conclusie: wij doen niet voor de Friezen onder, en zeker ook niet voor die van Terherne. Wij zij konden kunnen wij dus ook. En beter!

Wat gaan wij dus doen?

Op vrijdag 24 maart, dus ruim een week vóór 1 april en dus zeker geen grap, gaan wij met z’n allen naar het gemeentehuis van Heerhugowaard. Wij zijn daar om 11 uur om ons in te schrijven als inwoners van de gemeente Heerhugowaard.  De gemeente weet er van, de pers weet er van. We gaan de gemeente Heerhugowaard, ter besparing van kosten voor de fusie met Langedijk, een zgn. ‘’plaatsnamenbord’’ met de tekst Zuid-Scharwoude gem. Heerhugowaard (zie attachment) aanbieden. Na een hopelijk fatsoenlijk kopje koffie met een gebakje van Langedijker Muizen gaan wij weer in alle rust terug naar Langedijk. Waar wij fijn wonen maar ons alleen een beter bestuur wensen.

Natuurlijk zijn alle Langedijkers welkom

Daarom staat morgen bijgaande advertentie in het Langedijker Nieuwsblad. Iedere burger is welkom om erbij te zijn. Iedere burger die met ons vindt: ’t moi west. Wij zijn geen boze witte mannen en vrouwen maar wij willen alleen een beter bestuur.  Meneer Remkes, wij hopen dat u dit goed leest en uw maatregelen neemt. Leden van de raad, voor u geldt hetzelfde. Kom vrijdag ook naar uw nieuwe gemeente Heerhugowaard en meldt u samen met ons aan. U kunt gelijk intekenen voor een plekje op één van de lijsten voor de verkiezingen volgend jaar. Wij rekenen op jullie allemaal. Ons speciale emailadres voor correspondentie of aanmelden (niet verplicht, kom alsjeblieft maar het is handig als we weten met hoeveel we zullen zijn) is langewaard@ziggo.nl . En oh ja, voordat we het vergeten: vul de enquête in. Er zijn een paar lolbroeken die Langedijk op iedere vraag een 10 geven, dat zijn ongetwijfeld insiders, dus daar moet een flinke portie gezond verstand tegenover worden gezet. Ga naar http://www.deburgerrekenkamerlangedijk.nl/poll.php en geef je mening!

Met vrolijke groeten,

De Burgerrekenkamer Langedijk

 Mede namens Henny van Haren,

 Bart Muurling

Iedere burger die met ons vindt: ’t moi west.

Iedere burger die met ons vindt: ’t moi west.

één antwoord

  1. Jacob

    Sorry..ben geen ingezetene van HHW en ga dat ook niet worden.Heerhugowaard is uit zijn voegen gegroeid..heeft niets dorpelijks meer..vind de naam Gemeente Langedijk beter passen…heeft iets dorps..dan maar een ‘dwarspoeper’ ..Thank God..im a ‘country boy’..in alle opzichten..en HHW….het is meer een morele overweging..het is net politiek eigenlijk..of is het politiek..in dat geval…daar word ik zo moe van!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.