Informatiebijeenkomsten voor mantelzorgers

Het zorgen voor een naaste kan zingevend zijn, maar soms ook zwaar worden. In het kader van ontspanning en ondersteuning voor de mantelzorger organiseert Wonen plus Welzijn een aantal bijeenkomsten. Deze bestaan uit informatie, gesprekken en een stukje ontspanning. Het uitgangspunt is dat de erkenning voor mantelzorgers belangrijk is en niet uitsluitend degene die verzorgd wordt. De cursussen en themabijeenkomsten bieden de mogelijkheid om te leren om te gaan met de situatie, andere mantelzorgers te ontmoeten. Ook worden tips en adviezen met elkaar uitgewisseld en kunt u uw eigen verhaal kwijt.

Wat te verwachten? Op 27 februari is er een informatiebijeenkomst tegen financieel misbruik door Irene Ruijter. Op 27 maart: Rug-besparende oefensessies (o.a.in en uit de auto/ rolstoel stappen) door Ergotherapeut Nienke Hulspas van Magentazorg. Op 24 april: Veilig medicijn gebruik door Apotheek Langedijk. Op 29 mei: Beter slapen door slaapcoach Emma Marsman. Op 26 juni: Grenzen stellen (blijf baas in eigen huis ten opzichte van hulpverleners). Op 26 juni: Workshop grenzen stellen door een medewerker van het Maatschappelijk werk.

Aanmelden is gewenst. De serie bijeenkomsten vindt plaats op de dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur. Locatie: De Anbouw, Dorpsstraat 610 in Noord Scharwoude. Tel. 0226-318050 of mail naar langedijk@wonenpluswelzijn.nl.

Wonen Plus Welzijn: Lokaal, laagdrempelig, samen sterk voor ieders welzijn! Een welzijnsorganisatie waar men terecht kan voor diverse diensten, welzijnsadvies, cursussen en activiteiten. Adres: De Anbouw, Dorpstraat 610, 1723 HJ, Noord-Scharwoude. Tel. 0226-318050 of mail naar langedijk@wonenpluswelzijn.nl.

Informatiebijeenkomsten voor mantelzorgers

Langedijkers Facebook

Evenementen Upcoming Langedijk

 

Geef een reactie

error: Content is protected !!