Internationale Eventingwedstrijd North Holland Horse Trials bij Manege Beukers

In het paasweekend van vrijdag 14 t/m zondag 16 april 2017 wordt er op het terrein van Manege Beukers en het schitterende recreatieschap Geestmerambacht in Oudkarspel de derde editie van de North Holland Horse Trials (NHHT) verreden. Op de zaterdag starten meer dan 200 internationale combinaties in de spectaculaire cross, die is opgebouwd uit hindernissen in West-Friese stijl zoals een gevulde koolschuit (in het water), een kaasberrie en een ophaalbrug. Naast de wedstrijd worden op de zaterdag verschillende activiteiten op en rondom het terrein georganiseerd, zoals een gezellige Country Markt.

Eventing is een driedaagse discipline in de paardensport waarbij alle verschillende aspecten van de training van het paard aan bod komen: dressuur, springen en de cross. Het meest spectaculair is de cross country. Dit is een springparcours van twee tot vier kilometer door een bos of in de weilanden. Tijdens de cross worden natuurlijke hindernissen zoals een waterbak, constructies met boomstammen, picknicktafels, op- en afsprongen gesprongen.

Programma:

  •     vrijdag 14 april,         Dressuur van 09h00 tot 18h00
  •     zaterdag 15 april,     Cross Country van 09h00 tot 18h00 & gezellige Country Markt
  •    zondag 16 april,       Springen van 09h00 tot 14h00

Tijdens de NHHT zullen topruiters uit heel Europa en zelfs daarbuiten hun opwachting maken. Onder deze ruiters bevinden zich nationale ploegen en Olympische deelnemers. Dit jaar zijn er maar liefst negen verschillende nationaliteiten aanwezig waaronder Spanje, Groot Brittannië, Zweden en China. Het publiek kan de ruiters over bijna het gehele terrein volgen omdat de te rijden cross plaats vindt op een vlak en overzichtelijk gebied rondom de manege.

De belangrijkste deelnemers zijn Tim Lips, Alice Naber-Lozeman en Elaine Penn (Nederland).

Dirk Schrade, Kai Steffen-Meijer (Duitsland), Lara de Liederkerke-Meier, Joris Vanspringel (België). Deze ruiters rijden op een bijzonder hoog niveau en zijn zelfs verschillende keren deelnemer geweest aan de Olympische Spelen. Daarnaast komen de complete pony selecties uit Nederland, België en Duitsland aan de start.

Na de uiterst succesvolle eerste edities is er hard aan gewerkt om de North Holland Horse Trials verder op de kaart te zetten. Voorafgaand aan de wedstrijd is er dit jaar bijvoorbeeld een bedrijven contactdag bij Manege Beukers, waarbij bedrijven uit de omgeving van Langedijk aanwezig zijn. Als prominente spreker geeft Robert Zandstra, directeur van Nederlands grootste eventing wedstrijd Military Boekelo, een presentatie om uitleg te geven over hoe topsport en ondernemerschap elkaar kunnen versterken.

Voor bezoekers is het terrein gratis toegankelijk en de verwachting is dat er ongeveer 3.000 bezoekers het evenement zullen gaan bezoeken op de verschillende dagen.

Meer informatie over de North Holland Horse Trials en het programma is te vinden op www.nhht.nl

Internationale Eventingwedstrijd North Holland Horse Trials

Internationale Eventingwedstrijd North Holland Horse Trials bij Manege Beukers

Langedijkers Facebook

Geef een reactie