Internationale Vrouwendag op 8 maart in de Anbouw
De Internationale Vrouwendag staat elk jaar op 8 maart in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld, meestal aan de hand van een specifiek thema.

Ook in Langedijk wordt deze dag gevierd met dit jaar als thema: “de duizend dingen vrouw”. Vrouwen kunnen multitasken, daar is geen vertaling voor, maar de omschrijving ervan is meerdere dingen tegelijk kunnen doen. Het wordt een avond van informatie en ontspanning.

De zaal is open om 19.00 uur, er is koffie/ thee met wat lekkers.? Het programma start om 19.30 uur, de presentatie is in handen van Joke Tanja. Lili Brouwer van Lokaal FNV Alkmaar komt aan het woord. Zij vertelt over het belang van goede voorwaarden en omstandigheden benodigd om binnen te werken en in inkomen te voorzien. En hoe staat het met de zorg en privébalans van vrouwen? Ook dit komt aan de orde. Tevens is er gelegenheid om vragen te stellen.

Dan is het tijd voor het Pleegtheater met Linnet van der Wal. Zij zorgt voor een komische noot,op het thema van de duizend dingen vrouw. In de pauze is er gelegenheid om wat te drinken en worden er Braziliaanse hapjes geserveerd, klaargemaakt door Mari Treffers. Als U een gokje wilt wagen, doe dan mee aan de loterij en win prachtige prijzen, beschikbaar gesteld door de Langedijker middenstand. Na de pauze kunt u verder genieten van het Pleegtheater. Het programma sluit om 22.00 uur, waarna u nog even na kunt praten met een drankje.

Er is vrij entree, de hapjes en drankjes zijn gratis. Iedereen is welkom in de Anbouw, Dorpsstraat 610 Noord-Scharwoude. Deze avond wordt georganiseerd voor alle vrouwen in Langedijk door: de werkgroep Vrouwenwerk van Wonen Plus Welzijn, waarin vertegenwoordigd de KVG, Sari Fair Fashion en Vluchtelingenwerk.

Wat is er te doen in Maart speciaal voor de vrouw in Langedijk?!

Internationale Vrouwendag op 8 maart in de Anbouw

Langedijkers Facebook

 

Geef een reactie