Kamperen

Als je dat wil, moet je dat doen! MAAR als je in een huis woont heb je al regelmatig ongedierte om je heen en het is geen uitzondering dat in een normaal huis ongeveer 1500 spinnen wonen. Deze zitten her en der verstopt in de kruipruimte of ergens op zolder en overdag zie je deze monsters natuurlijk niet, maar ‘s avonds is het feest. Dan rennen ze vrolijk het hele huis door. Kijk, en dan denk je ach, het zijn er maar ongeveer 1500 en maken geen geluid op het vloerkleed, zijn nog klein en vangen kleine muggen of fruitvliegjes om het feest compleet te maken.

Kamperen

Kamperen ?

Wat nu als je gaat kamperen ergens op een camping, midden in een bos bij een klein riviertje? Er kunnen natuurlijk nooit 1500 spinnen in je tentje en het zullen er hoogstens een stuk of 5, misschien 10, hoogstens 15 zijn! MAAR ze zijn wel iets groter! Eigenlijk zijn ze veel groter dan die je thuis gewend bent! Normaal slaap je thuis gewoon door als er een feestend spinnetje op je gezicht valt en net langs je mond over je lip via de kortste weg onder je deken vlucht, omdat hij bang is te worden verpletterd door een pantoffeltje of iets dergelijks. Dat zijn de spinnen op de camping niet gewend. Dit zijn de die-hards van de natuur en hebben nog nooit een pantoffeltje gezien en gaan gewoon hun gang. Het enigste waar ze aan denken is overleven! Eten dus! Zij zoeken alles af en dan gaat het niet om een klein mugje. Waarom denk je dat er op die campings zoveel muggen zitten? Juist!  De spinnen daar gaan voor het grotere werk. De grotere bromvliegen en  torren. Dan pas is het feest!

Je moet wel erg vast slapen wil je ze niet horen lopen, kruipen en klimmen om hun prooi te bemachtigen. Als ze dan eenmaal wat gevangen hebben dan hoor je ze waarschijnlijk knagen, smakken en schransen!  Ze zijn vreselijk onbeleefd en hebben geen manieren en deinzen nergens voor terug, ze zijn heer en meester op hun jachtveld. Koelbloedig en meedogenloos! Deze geluiden die ze maken bij dit onsmakelijk tafereel zijn ze aan gewend! De tent is van hun! Stel voor dat er eentje op je gezicht valt en hij laat zijn pas gevangen prooi in je mond vallen, omdat deze altijd open staat als je slaapt. Je hoest in je slaap en de vlieg die fungeerde als prooi schiet met 220 km per uur tegen het tentdoek, wat die  5, misschien 10, hoogstens 15 andere spinnen zien! Gedver DAT lust geen eens vliegen, denken die spinnen dan!

Kamperen

Ga naar de facebook pagina van Langedijkers of ga naar  de andere verhalen van Aloys Koenen

één antwoord

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.