Kindermiddag tijdens voorjaarsvakantie bij Museum BroekerVeiling

Op woensdag 22 februari is het weer feest voor kinderen bij Museum BroekerVeiling tijdens de speciale kindermiddag. Er zijn tal van activiteiten gepland, zowel binnen als buiten en voor jong én oud. Zo kan er geknutseld worden, maar ook verkleedkleding en Oud Hollands speelgoed ligt klaar.

Onder begeleiding van vrijwilligers kunnen jonge en oudere kinderen zich helemaal uitleven in de speciaal hiervoor ingerichte knutselhoek. Maar er is nog meer te doen: kaarsen maken, verkleden als Ot en Sien, met elkaar een dansje leren en er kan gespeeld worden op het buitenspeeltoestel.*

Historische beroepen; leerzaam!

De houtdraaier en Ome Dirk van damschuit ‘De Geestman’ zijn van de partij en ook de visroker is deze middag aanwezig. Omdat men vroeger geen koelkast had, werd de paling gerookt om het water uit de vis te onttrekken. De rook zorgt er ook voor dat er conserverende stoffen in de vis komen. Zo is de vis veel langer houdbaar en geeft ook nog een lekkere smaak. Kom maar lekker proeven van het verleden!

Ook tijdens de kindermiddag kunnen de kinderen een speurtocht doen. We hebben een SuperKOOLe Keurtocht voor oudere kinderen. Voor de kleinsten (2 tot 4 jaar) is er de speurtocht van Jaffa de weegschaal. Ook bij slecht weer is er genoeg binnen te doen. Zo is er naast een knutselhoek ook een educatieve expositie om te bekijken. En kan men uiteraard in de overdekte rondvaartboot het Rijk Der Duizend Eilanden ontdekken en deelnemen aan de veiling in de afmijnzaal. Bezoekers kunnen na afloop genieten van wat lekkers in het restaurant.

De kindermiddag is woensdag vanaf 13 uur tot 15.00 uur. We varen en veilen deze dag vanaf 12.00 uur. Zowel het varen als het veilen duurt een uur, bezoekers worden dan ook geadviseerd om ruim op tijd te komen om alles optimaal te beleven!

Authentieke doorvaarveiling Museum BroekerVeiling

Kindermiddag tijdens voorjaarsvakantie bij Museum BroekerVeiling

Langedijkers Facebook

Geef een reactie

error: Content is protected !!