Langedijkers,
Dit is het recept van de kippendijen in rode curry zoals ik de rode currypasta gebruikt heb. Eerst de currypasta gemaakt. Een probeerseltje waar ik nog niet helemaal tevreden over ben. Het mag van mij best wat pittiger. Ik heb voor dit recept Lombokpepers gebruikt, deze zijn niet zo pittig. Als je wilt kan je dus ook voor de kleine rode Chilipepertjes of de Madame Jeanette gaan. De laatste is een hele hete Surinaamse peper. Ik zou er heel voorzichtig mee zijn.

Milde rode currypasta

Ingrediënten

6 rode pepers
2 grote rode uien
8 tenen knoflook
2 stengels sereh schoongemaakt
Stuk verse gember  +/-  2 á 3 cm
Rasp van 2 limoenen
2 tl korianderzaad geroosterd
2 tl komijnzaad geroosterd
2 tl paprikapoeder
1 el garam masala
2 tl kurkuma
2 tl zwarte peper uit de molen
2 tl bruine suiker
75 tot 100 ml arachideolie

koriander en komijnzaad in een droge koekenpan Pureren in een keukenmachientje Ingrediënten Het gepureerde mengsel Milde rode currypasta Bereiding van de pasta
Rooster het koriander en komijnzaad in een droge koekenpan. Laat het roosteren totdat het lekker gaat ruiken. Kijk uit dat het niet te hard gaat anders verbrandt de boel. Verwijder de zaadlijsten van vier pepers, gebruik twee pepers met zaadlijst.  Pepers, uien en sereh grof snijden en de gember knoflook fijn snijden. Dit mengsel met rest van de ingrediënten pureren in een keukenmachientje. Doe het gepureerde mengsel in een  goed schoongemaakte jampot. Dit is enkele weken in de koelkast te bewaren. Je kan het ook invriezen.

Kippendijen in rode curry met sperzieboontjes

Ingrediënten

  • Ingrediënten Kippendijfilet300 gr kippendijfilet in stukjes gesneden
  • 250 ml kippenbouillon (minder zout)
  • 400 ml kokosmelk
  • De helft van de rode curry pasta (zoals boven beschreven)
  • 2 rode paprika’s in reepjes gesneden
  • 300 gr sperziebonen schoongemaakt
  • 300 gr basmatirijst
  • Hot curry poeder naar smaak als je het wat pittiger wil


Bereiden
Kippendijen in rode curry met sperzieboontjes
Kook de rijst zoals op de verpakking wordt aangegeven. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en fruit de currypasta 5 minuten op laag vuur zodat de smaken vrijkomen. Roer regelmatig. Voeg de bouillon en de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat 5 minuten op middelhoog vuur doorkoken. Voeg de kip, paprika en sperziebonen toe aan de curry. Laat 20 minuten garen op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Breng op smaak met zout of eventueel vissaus.
Serveer met de rijst en Atjar.

Kippendijen in rode curry met sperzieboontjes

Langedijkers Facebook

Geef een reactie

error: Content is protected !!