Klokgebeier op Koningsdag en Dodenherdenking

Volgens landelijk initiatief:

Koningsdag klokgebeier: maandag 27 april

Van 9.45 tot 10.00 uur luiden net als in heel Nederland de kerkklokken in Zuid scharwoude.  Ook wordt zoveel mogelijk de Nederlandse vlag uitgehangen mét oranje wimpel. Dat kan iedereen thuis ook doen. In ieder geval wordt er net als vroeger gevlagd op de kerktoren van de Kooger Kerk

Om 16.00 uur is er een nationaal toostmoment. Voor deze Nationale Toost wordt iedereen opgeroepen thuis het glas te heffen op de gezondheid van iedereen.

 

Dodenherdenking maandag 4 mei

Zoals ieder jaar wordt tijdens de Nationale Herdenking vanaf 19.45 u tot 19.58 uur de grote klok geluid van de Kooger Kerk. Daarop volgt het signaal Taptoe, gevolgd door twee minuten stilte om 20.00 uur.

Ook vanaf de spits van de Kooger Kerk zal de  ’last post’  klinken. Het Nationaal Comité verwelkomt het initiatief van de Oranjeverenigingen en roept alle blazers van Nederland op het Taptoe signaal mee te spelen vanuit huis. Na de twee minuten stilte klinkt het Wilhelmus. Het Nationaal Comité nodigt iedereen uit om thuis mee te zingen.

 

Dit komt in de plaats van de gebruikelijke jaarlijkse bijeenkomst op het bouwplan bij de Stier in Noordscharwoude die niet door kan gaan.

Klokgebeier op Koningsdag en Dodenherdenking

Langedijkers Facebook

Een bericht plaatsen? Klik op deze link en stuur in!

Geef een reactie

error: Content is protected !!