Koen Jansen Judo Kampioen van Noord Holland

Bij de Noord-Hollandse kampioenschappen judo in Beverwijk heeft Koen Jansen van Judoschool EBI-Sports dit jaar de Titel gegrepen in de -30kg klasse.
Bij de voorronde vorige week werd hij door een blessure in de finale nog 2e maar vandaag ging hij voor de titel, en dat lukte.
Hij begon nog wat stroef en won z’n eerste wedstrijd op scheidsrechterbeslissing maar daarna won hij 2x met een waza ari onder andere in de halve finale tegen clubgenoot Olle Dubbeling die vorig jaar de titel pakte. In de finale was het heel spannend in het grondgevecht maar lag Koen uiteindelijk bovenop en won met een sterke houdgreep de gouden medaille.
Olle verloor helaas na 2 winstpartijen ook z’n laatste partij voor het brons en Heleen Wouters won en verloor er in de 38kg klasse ook 2. Helaas had Wout Rootjes z’n dag niet en kwam hij niet tot winst.

Bij de B pupillen in de 2e groep moesten de broertjes Goudsblom aan de slag. Xander, in de 38kg klasse, mocht beginnen en begon goed met 2 overwinningen. Helaas verloor hij de halve finale en moest hij voor de 3e plaats knokken. Dat lukte met een mooie schouderworp. De wedstrijd daarna voor zilver werd hij door een links judoënde jongen verrast en bleef het bij brons, uiteindelijk toch een goed resultaat. Dinand had een zware loting en kwam helaas niet to winst.

Voor meer informatie over Judoschool EBI-Sports uit Langedijk en Tuitjenhorn bel Hoofdtrainer Frank 06 51 80 73 61

Koen Jansen Judo Kampioen van Noord Holland

Langedijkers Facebook

Koen Jansen Judo Kampioen van Noord Holland

Geef een reactie

error: Content is protected !!