Laatste Authentieke doorvaarveiling van het jaar

Voor de laatste keer dit seizoen kun je tijdens de authentieke doorveiling in Museum BroekerVeiling beleven hoe de veiling er vroeger aan toe ging. Ervaar het dynamische schouwspel in de oudste afmijnzaal ter wereld waarin handel, humor en ernst elkaar in rap tempo afwisselen.

Op dinsdag 22 augustus wordt om 14.00 uur de laatste Authentieke doorvaarveiling van dit jaar gehouden. Beleef hoe de tuinders net als vroeger met hun afgeladen akkerschuitjes naar de afmijnzaal kloeten waar hun oogst in de veiling zal worden aangeboden. U zit in de banken van het afmijnlokaal samen met de handelaren. Een aantal van de spelers hebben hier vroeger zelf nog met hun oogst door de veiling gevaren!

Zoals gewoonlijk vaart de rondvaartboot door het Rijk der Duizend Eilanden vanuit het museum en vinden er naast de doorvaarveiling ook reguliere demonstratieveilingen plaats. Tuinder Arie vertelt verhalen over vroeger via de Audiotour, de palingroker demonstreert zijn ambacht en ome Dirk staat op damschuit de Geestman.

SuperKOOL voor kinderen

Ook voor kinderen is er veel te doen in het museum. Naast het varen en veilen hebben we een speciale kinderversie van de audiotour, een spannende Keurtocht en is er de Prijs je Rijk quiz waarbij je je kennis van oogsten en groentes kan testen en met tot 4 personen tegen elkaar kan spelen. Voor de allerkleinsten hebben we een leuke speurtocht met Jaffa de weegschaal. Alle kinderen die het museum bezoeken gaan naar huis met een SuperKOOLe groeikalender! In augustus is het ook nog elke woensdagmiddag vanaf 13.00 uur kindermiddag bij Museum BroekerVeiling. Kijk op de website of volg het museum op Facebook voor meer informatie.

Voor de Authentieke doorvaarveiling de gelden de normale entreeprijzen. Bezoekers hoeven dus niet extra te betalen.

Laatste Authentieke doorvaarveiling van het jaar

Langedijkers Facebook

Meer Cultuur

Evenementen Upcoming

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.