Langedijker muizen in de authentieke doorvaarveiling

Scoor de eerste aardappel van Museum BroekerVeiling!

Tijdens de authentieke doorvaarveiling op vrijdag 25 mei doet Museum BroekerVeiling oude tijden herleven wanneer de eerstelingen onder grote belangstelling geveild zullen worden. In de afmijnzaal van het Museum BroekerVeiling zijn de verwachtingen hoog gespannen, bij zowel de tuinders als handelaren. Welke prijs zal de allereerste oogst eerstelingen van het jaar opleveren; wie gaat er met een mooie buit tevreden naar huis en wie met lege handen?

Het publiek kan deze middag zelf ervaren hoe het er vroeger aan toe ging tijdens de authentieke doorvaarveiling die om 13.00 uur van start gaat. De tuinders varen met hun akkerschuiten geladen met hun beste tuinbouwproducten door het museum, met als eindpunt het prachtige afmijnlokaal uit 1912. Hier worden vervolgens de producten geveild zoals het vroeger ging.

Gratis proeverij

Tijdens deze doorvaarveiling vindt ook de veiling van het eerste kistje Langedijker Eerstelingen plaats. Natuurlijk is het ná het eerste kistje voor het publiek ook mogelijk om eerstelingen via de veilingklok te kopen. De culinaire piepertjes worden in overzichtelijke porties aangeboden en door middel van de veilingklok wordt de prijs vastgesteld. Zelf de unieke smaak van de Eersteling ervaren kan tijden de gratis proeverij die na afloop van de veiling plaats zal vinden.

Veel te beleven; veilen, varen en verhalen

Uiteraard vindt het gebruikelijke museumprogramma normaal doorgang. De rondvaart vertrekt vanuit het museum voor een tocht langs het Rijk der Duizend Eilanden en er zijn demonstratieveilingen. Tuinder Arie vertelt verhalen over vroeger via de Audiotour, de visroker demonstreert zijn ambacht en ome Dirk staat op damschuit de Geestman.

Authentieke doorvaarveiling Museum BroekerVeiling

Langedijker muizen in de authentieke doorvaarveiling

Langedijkers Facebook

Evenementen Upcoming Langedijk

Een bericht plaatsen? Klik op deze link en stuur in!

 

Geef een reactie

error: Content is protected !!