Lasagne met courgette

Benodigdheden
4 trostomaten, 1 ui,
250 gr. rundergehakt of vegetarisch gehakt, 2 teentjes knoflook,
mespuntje suiker, zout,
versgemalen zwarte peper, Italiaanse kruiden,
lasagnebladen, 1 courgette,
2 el. geraspte kaas, scheutje melk,
5 dl. tomatensap, roomboter/olijfolie.

 

Bereiden
Was en ontvel de tomaten en snij ze samen met de ui en knoflook fijn. Breng de tomaten, ui, knoflook, kruiden en suiker in een steelpan aan de kook, laat de saus twee minuten doorkoken. Voeg tomatensap en een scheutje melk toe. Bak ondertussen in een koekenpan het gehakt rul en voeg dit toe aan de saus. Verwarm de oven 10 minuten voor op 200 graden Celsius. Was de courgette en snij deze in dikke plakken. Bak ze even om en om in een koekenpan en houd ze apart. Vet een ovenschaal in met roomboter of olijfolie.
Begin met een schep tomatengehaktsaus, dan een laagje lasagnebladen en daarop weer een laag tomatengehaktsaus en dan weer een laag lasagnebladen.
Eindig met een laagje tomatengehaktsaus, leg daarop de courgetteplakken, bestrooi ze met geraspte kaas en zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven en bak hem gaar in ca. 30 minuten op 200 graden Celsius.
Laat de ovenschotel 5 minuten afkoelen voordat je hem gaat aansnijden.

 

Variatietip
 1. Vervang de courgetteplakken door paprikareepjes die je ook even kort in de koekepan gebakken hebt.
2. Vervang de courgetteplakken door broccoliroosjes die je kort in kokend water geblanceerd hebt.

 

Lasagne met courgette

Langedijkers Facebook

Geef een reactie