Lauwwarme aardappelbietensalade-7

Langedijkers,
Een snelle lauwwarme aardappelbietensalade. Het was zover woensdagmorgen 19 juni 6:15 uur gaat de wekker. De eerste dag van de  Plus Wandel4Daagse Alkmaar gaat beginnen. Douchen, kop koffie en wat eten. Kijken we of we alles in de tas zit wat we nodig denken te hebben. De auto in en richting ijsbaan de Meent. Door het verkeer starten we 10 minuten te laat. Maar dat mag de pret niet drukken, we hadden er zin in. Dit was de eerste keer dat we 20 km gingen lopen.SAM_9208 Extra water en zonnebrand mee. Want het zou flink heet worden en het zonnetje zou fel schijnen. Nou ik weet niet waar dat was maar niet hier in Noord-Holland. Maar daar waren wij alleen maar blij om. Het was heerlijk wandelweer. Van Alkmaar naar Egmond a/d Hoef door de polder, door de duinen naar het strand en dan naar Bergen aan Zee. We liepen stevig door, via de ruïnekerk in Bergen, terug naar de ijsbaan. Je kijkt om je heen en geniet van al het groen en vee wat je in de weilanden ziet lopen. Heerlijk, we hebben die dag erg genoten. Vier stempelposten kwamen we tegen onderweg. Overal kreeg je wat te eten en te drinken. Zoals gewoonlijk was alles weer super goed georganiseerd.  Je luistert naar de mensen om je heen. Wat een verhalen hoor je dan. Je hoeft er helemaal niets mee gelukkig. Wij zijn niet zulke praters onder het wandelen, af en toe even wat tegen elkaar zeggen is genoeg voor ons. Bijna op het eind van de wandeling komt natuurlijk ook weer de vraag, wat eten wij vandaag. Ik raakte moe op het eind en had eigenlijk nergens meer zin in. Eerst maar eens even uitrusten als we  weer thuis komen. Volgens manlief hadden we nog een rodekool en verse jonge bieten liggen. Bieten dacht ik, ik wil bieten eten heerlijk vinden wij dat. Maar ja ik had totaal geen trek in gekookte aardappelen er bij. Bietensalade is dat goed vroeg ik aan manlief. Hij lust alles dus dat werd het dan. Het is eenvoudig te maken en erg lekker. In plaats van verse krieltjes kan je er ook krieltjes uit het koelvak voor gebruiken. Ik had nog een zakje verse krieltjes liggen. En ik was vergeten een gerookte kipfilet uit de vriezer te halen, anders had ik die er ook nog doorheen gedaan. Of je kan er wat uitgebakken mager rookspek doorheen doen dan ben je in één keer klaar. Succes en geniet ervan.

Lauwwarme aardappelbietensalade

Lauwwarme aardappelbietensalade-1 Lauwwarme aardappelbietensalade-4

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten (4 personen)
500 gr krieltjes
500 gr gekookte bieten geschild en in kleine blokjes  gesneden
2 rode uien
8 kleine zoetzure augurkjes, in stukjes
2 zure appels in blokjes gesneden
4 el zilveruitjes
zout
versgemalen peper
Voor de dressing:
1 tl pittige mosterd
4 el mayonaise
2 el yoghurt
zout
versgemalen peper 
2 el gehakte bieslook fijn gehakt
Beschrijving
Kook de krieltjes in water met wat zout tot ze beetgaar zijn, giet ze af en laat de aardappeltjes
afkoelen tot ze lauwwarm zijn. Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Schep de
aardappel, bieten door elkaar met de rest van de ingrediënten en giet de dressing erover. Schep goed
door en breng verder op smaak met zout en peper.
SAM_9185

 

Lauwwarme aardappelbietensalade

Vind Langedijkers en alle recepten van Francijna van Diepen leuk

Geef een reactie

error: Content is protected !!