Mijn verse tomatensoep Mijn verse tomatensoep

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn verse tomatensoep,Langedijkers. het is omdat ik het nu op papier zet. Maar ik maak het nooit het zelfde klaar. Het is ook maar net wat ik in huis heb natuurlijk. Dit keer moest ik toch wel naar de Toko, want de tomaten waren  echt op. En in de tuin groeien ze nog niet zo snel. Ik was heerlijk met één van mijn jongens naar de stad en ik moest naar een Indonesische Toko omdat ik weer eens wat bijzonders nodig had. En gelukkig zat daarnaast weer een Turkse Toko. Dus daar de tomaten maar ingeslagen en een lekker Turks brood erbij mee genomen. Het was warm weer dus toen ik vroeg wat zullen we eten vandaag was de beslissing snel genomen. Doe maar makkelijk mam, soep met brood is goed. Nou ja alsof zelf soep maken geen werk is zeg. Maar goed we hadden ons ding gedaan in de stad en dan maar weer richting huis, met het dak van de auto open heerlijk hoor. Het was maar goed dat ik een brood had meegenomen want voor de broodbakmachine was het te laat. Eenmaal thuis gelijk maar aan de slag want met al dat snijwerk ben je wel weer even bezig. Het is een heerlijke pan soep geworden. En ondertussen dat de soep stond te pruttelen heb ik er nog even snel een schaaltje verse kruiden/knoflook boter bij gemaakt. Hoe lekker kan simpel eten toch zijn. En dan heerlijk buiten eten met een lekker wijntje of een koud biertje erbij. Mooier kan het toch niet!!

Ingrediënten
Mijn verse tomatensoepMijn verse tomatensoep Mijn verse tomatensoepMijn verse tomatensoep8 grote trostomaten in vieren gesneden
2 grote uien in grove stukken gesneden
1 kleine solo knoflook
1 rode peper, schoongemaakt en in stukken gesneden
3 stengels bleekselderij schoon gemaakt en in stukjes gesneden
1 grote pot gegrilde paprika (Toko) uitgelekt en in stukken gesneden
Sap van 2 sinaasappels
1 liter tuinkruiden bouillon
Restje tomatensap en gezeefde tomaten.
Enkele takjes verse maggiplant
Klein bosje verse platte peterselie
Enkele takjes verse bladselderij

Bereiding
Mijn verse tomatensoep Mijn verse tomatensoep

 

 

 

 

 

 

 

Fruit de ui, rode peper en de knoflook aan in een soep pan met dikke bodem. Als de ui licht bruin kleurt doe je er de bleekselderij bij en laat even mee fruiten. Dan de tomaat en de gegrilde paprika toevoegen en even wachten tot er lekker veel sap los komt uit de tomaat. Voeg dan de bouillon en de verse kruiden toe. laat dit een klein uurtje sudderen. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine  en voeg als laatste de sinaasappelsap toe. als je het nodig vindt op smaak maken met zout en zwarte peper uit de molen.

Mijn verse tomatensoep

Tip: Met deze warme dagen kan je de soep ook koud eten. Erg lekker.

 Mijn verse tomatensoep

Vind Langedijkers en alle recepten van Francijna van Diepen leuk

Geef een reactie

error: Content is protected !!