Mooi resultaat (mee)breien voor Voedselbank Langedijk tijdens Warme Winterdagen

Tijdens de laatste week van 2018 en de eerste week van 2019 konden bezoekers van Museum BroekerVeiling (mee) breien aan mutsen en sjaals. De wol hiervoor werd gedoneerd door verschillende bezoekers en vrijwilligers en de gebreide mutsen en sjaals waren bedoeld voor de Voedselbank in Langedijk.

Winterse temperaturen waren het bepaald niet dit jaar, maar winterse gezelligheid was er volop in het museum. Als een van de vele activiteiten tijdens de Warme Winterdagen werden er mutsen en sjaals gebreid. Door de inzet van zowel volwassen bezoekers, kinderen en de leden van Vereniging Behoud Westfries kostuum is het eindresultaat van hun inspanningen; maar liefst 50 mutsen, 52 sjaals en 2 paar handschoenen op donderdag 24 januari meegegeven aan Carla van Hoorn en Linda Strijbis van de Voedselbank in Broek op Langedijk.

“De kinderen waren het mooist om te zien,” vertelt Liesbeth Wever, één van de vrijwilligers die het breien begeleidde “vooral kinderen die het al hadden geleerd kwamen vol trots vertellen dat ze graag mee wilden breien. Hoe moet je ook alweer beginnen met een andere kleur? Samen kijken en glunderend een stukje breien”.

De mutsen en sjaals zullen worden aangeboden aan de gezinnen die bij de Voedselbank komen. Namens iedereen van Museum BroekerVeiling en de Voedselbank Langedijk een hartelijk dank voor het breien en de wol.

Authentieke doorvaarveiling Museum BroekerVeiling

Mooi resultaat (mee)breien voor Voedselbank Langedijk tijdens Warme Winterdagen

Langedijkers Facebook

Evenementen Upcoming Langedijk

Een bericht plaatsen? Klik op deze link en stuur in!

Geef een reactie

error: Content is protected !!