Museum BroekerVeiling organiseert SuperKOOLe kindermiddagen in juli en augustus

Op woensdagmiddagen in de zomervakantie is het voor kinderen extra leuk bij Museum BroekerVeiling tijdens de speciaal georganiseerde kindermiddagen. Zowel binnen als buiten zijn er allerlei activiteiten gepland voor jong én oud

Onder begeleiding van vrijwilligers kunnen jonge en oudere kinderen zich helemaal uitleven in de speciaal hiervoor ingerichte knutselhoek. Maar er is nog meer te doen: kaarsen maken, verkleden als Ot en Sien, met elkaar een dansje leren en er kan gespeeld worden op het buitenspeeltoestel. Op de (w)eilandjes van het buitenmuseum lopen geitjes, lammetjes en kippen rond, ook deze kunnen aanschouwd worden*.

Historische beroepen; leerzaam!

De houtdraaier en palingroker zijn aanwezig, maar ook Ome Dirk en zijn dochter Guurtje laten hun gezicht zien op deze middagen. Zij leven nog in het jaar 1890. Ome Dirk is schipper en zijn dochter Guurtje helpt haar vader aan boord van damschuit de ‘De Geestman’. Vroeger werden dit soort schepen gebruikt om groenten uit West-Friesland naar de steden te varen. Hier kunnen Ome Dirk en zijn dochter natuurlijk van alles over vertellen, daarom nodigen zij bezoekers graag uit een kijkje te nemen in hun leven aan boord!

Audiotour saai? Echt niet!

Tijdens de speciale kinderversie van de audiotour vertelt Tuinder Arie meer over ons SuperKOOLe museum en stelt je vragen die je via het kastje van de audiotour kunt beantwoorden. Straks weet je meer dan je ouders! Buiten kunnen kinderen een leuke actieve Keurtocht doen, en voor de allerkleinsten hebben we een nieuwe speurtocht met Jaffa de weegschaal. Ook bij slecht weer is er genoeg binnen te doen. Zo is er naast een knutselhoek ook een educatieve expositie om te bekijken en kan men uiteraard deelnemen aan de rondvaart door het Rijk Der Duizend Eilanden en de veiling in de afmijnzaal. Bezoekers kunnen ook genieten van wat lekkers in het restaurant. Zowel het varen als het veilen duurt een uur, bezoekers worden dan ook geadviseerd om ruim op tijd te komen om alles optimaal te beleven.

Na afloop van het bezoek aan het museum gaan alle kinderen naar huis met een mooie groeimeter waarop ze kunnen bijhouden of zij groeien als KOOL!

*Voor het maken van de kaarsen, het knutselen en de Keurtocht vragen wij een kleine bijdrage, zie onze website voor meer informatie.

Museum BroekerVeiling organiseert SuperKOOLe kindermiddagen

Langedijkers Facebook

 

Geef een reactie

error: Content is protected !!