Ogen en oren van start

Volle bak bij start burgertoezicht

De gemeente moest stoelen bijzetten voor de informatieavond over meer veiligheid in de wijk. Zo druk als het het in het gemeentehuis, zo rustig was het bij Museum Broeker Veiling waar bewoners hun hart konden luchten over de horeca. Daar kwamen in totaal negen mensen op af.

Twee mensen uit Sint Pancras, nul uit Koedijk. Voor de rest een verdeling over de andere lintdorpen. Met veel mensen vooraan die wat hadden mee gemaakt. Van vernieling van de ramen, het besmeuren van de voorgevel. Zaken waar je zichtbare inzet van handhavers verwacht. Maar waar betrokkkenen weinig feedback of ondersteuning krijgen of ervaren.
Ook meldingen van defecte straatverlichting vinden niet altijd direct opvolging, terwijl de burgers gemeld krijgen dat de aannemer op de hoogte is gesteld. De burgemeester beloofde beterschap in de communicatie. Ze kreeg uit de zaal steun van een bewoner die vertelde dat meldingen openbare ruimte in haar beleving in de meeste gevallen snel en doeltreffend worden opgelost.

Een grote groep mensen schreef zich direct in bij het project. De eerste 50 door de fa. Dekker gesponsorde hesjes zijn in bestelling… Vermoedelijk worden er nog meer mensen geworven bij al werkende whatsappgroepen. De ervaring leert in Winkel dat mensen zich al snel aansluiten bij een groep.

Coordinatoren houden contact met de overheidsdiensten. Politie, jeugdwerk?, gemeente. Voor vrijwilligers wordt er na twee maanden waarschijnlijk een bijpraatavond georganiseerd.

Bij de horeca-avonden kon door de geringe groep goed de diepte in gegaan. Elk nadeel heb zijn voordeel. Daardoor kwamen ook de klachten over vernielingen aan spiegeltjes in straten als de Dorpsstraat en het stuk gooien van flessen op straat aan bod.

Aanmelden kan bij de gemeente Langedijk. En bij Karin van Vliet.

Marinus

Ogen en oren van start

Langedijkers Facebook

Evenementen Upcoming Langedijk

Een bericht plaatsen? Klik op deze link en stuur in!

Geef een reactie

error: Content is protected !!