Wat hebben we toch geluk. Ons museum is weer het Pakhuis van Sinterklaas! Van zaterdag 17 november tot en met zondag 2 december kun je op woensdag, zaterdag en zondagmiddag langskomen om je pietendiploma te halen.

Het is ieder jaar weer een ontzettend gezellige periode met alle pepernoten, schoentje zetten, chocoladeletters, Pieten en natuurlijk Sinterklaas. Na hun reis uit het verre Spanje gaan de pieten in Nederland elke avond het dak op, een hele klus met al die daken in het land! Om in topconditie te blijven moeten ze natuurlijk veel oefenen, ook als ze in Nederland zijn.

Kerststukjes maken bij Museum BroekerVeilingDuikelen in het Pakhuis
De lighallen van Museum BroekerVeiling worden omgetoverd tot een trainingsparcours voor de pieten. Er mag bijna nooit iemand kijken of meedoen. Bijna nooit! Want op de woensdagen en weekenden kunnen kinderen langskomen om te klimmen, glijden en springen. Natuurlijk houden de Pieten een oogje in het zeil, want die weten hoe het allemaal moet! Lukt het je om het hele parcours af te ronden? Dan krijg je een echt pietendiploma! Durf jij het aan?

Sinterklaas toneelstuk en Pietenband
Na al dat rennen, springen, puzzelen en duikelen heb je natuurlijk wel even een pauze nodig. Tijdens je bezoek ga je daarom ook naar de afmijnzaal waar je een spannend Sinterklaas toneelstuk kunt zien. In de weekenden word je van het parcours naar de veiling ook nog eens begeleid door de Pietenband!

De entree voor het Pakhuis van Sinterklaas is  € 7,75 per persoon/kind (vanaf 3 jaar), inclusief een drankje en iets lekkers. Heb je een museumkaart? Die is ook gewoon geldig voor de entree. Meer informatie over de openingstijden en dagen waarop het Pakhuis is geopend kan je vinden op onze website.

Ons museum is weer het Pakhuis van Sinterklaas!

Langedijkers Facebook

Evenementen Upcoming Langedijk

Een bericht of verhaal plaatsen? Klik op deze link en stuur in!

Geef een reactie

error: Content is protected !!