Organisator Populaire dag opent Alkmaarse kaasmarkt

Op vrijdag 2 september om 10.00 uur luidt Carina de Boer, voorzitter van de organisatie Populaire Kermisdag Alkmaar, de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Zij doet dit op uitnodiging van de kaasvader van het Alkmaarse kaasdragersgilde, Willem Borst. Namens het college van Alkmaar is wethouder Anjo van de Ven (OPA) aanwezig.
Sinds 1966 wordt op kermisdonderdag de Populaire dag georganiseerd. Nadat haar moeder hier ruim 40 jaar voor gezorgd heeft, organiseert Carina de Boer de Populaire dag nu al geruime tijd samen met een grote groep vrijwilligers. Op 1 september worden ’s morgens de inwoners van de verzorgingshuizen Platanenhof, Westerhout en Lauwershof verrast met een bezoek aan de kermis met entertainment, versnaperingen en presentjes. ’s Middags bezoeken een groep ouderen en een groep van 150 Alkmaarse kinderen met een beperking onder begeleiding de kermis. Burgemeester Bruinooge en wethouder Konijn zullen tevens een bezoek brengen aan de Populaire dag.

Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door de kermisexpoitanten van de zomerkermis en de gemeente Alkmaar.
Kortom een mooie traditie die in stand gehouden wordt door bijzondere mensen als Carina de Boer en haar vrijwilligers en reden voor het gilde om haar de eer te gunnen de kaasmarkt te openen.

Elke vrijdagochtend kaasmarkt
Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim honderdduizend mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 25 maart tot en met 30 september, elke vrijdagochtend op het Waagplein in Alkmaar.

(Bron Gemeente Alkmaar)

Organisator Populaire dag opent Alkmaarse kaasmarkt

Langedijkers Facebook

Geef een reactie

error: Content is protected !!