Eind juni vertrokken zestien leerlingen en drie leraren van de Langedijkse locatie van het Jan Arentsz voor ruim een week naar Oeganda. Om een bezoek te brengen aan het dorpje Bukomansimbi, waar stichting UP4S een project heeft lopen. De stichting zet zich in voor goed onderwijs voor kansarme kinderen. Dinsdagavond presenteerden de leerlingen hun reis aan vrienden en familie. En trad een trommelend en dansende Oegandees kindergroep op.

Het doel van deze reis was om de scholieren kennis te laten maken met een compleet andere cultuur dan de Nederlandse. Hen bewuster te laten worden van de wereld. In de negen dagen dat de groep in Oeganda was, gingen zij onder andere onderwijs volgen aan een school, gaven ze workshops aan de lokale bevolking en werkten mee aan diverse lopende projecten in het dorp. Schoffelen van de schooltuintjes was er zo een. Uiteraard ontbrak een safari niet op het programma.

Iedereen die naar Oeganda vertrok had het geld hiervoor zelf neergelegd. Bij elkaar verdiend met diverse activiteiten, sponsoracties en het benaderen van diverse lokale bedrijven.

De reis werd gesteund door Langedijk4Global Goals, die kleding, t-shirts en mobiele waterfilters ter beschikking had gesteld. Met de filters kan vuil regenwater gefilterd worden tot schoon water. Om te drinken en mee te koken.

Project kansarme kinderen

Project kansarme kinderen

Langedijkers Facebook

Evenementen Upcoming Langedijk

Een bericht plaatsen? Klik op deze link en stuur in!

Geef een reactie

error: Content is protected !!