Romige courgette- en broccolisoep

 

Benodigdheden
  • 300 gr. broccoli
  • 4 courgettes
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el. olijfolie
  • 1 dl. kookroom
  • pijnboompitten
  • peper
 

 

Bereiden
Was de courgettes en snij ze in kleine blokjes. Was de broccoli en verdeel deze in kleine roosjes. Snij de ui en de knoflook fijn. Verwarm de olijfolie in een wok. Fruit hierin de ui glazig en voeg de knoflook toe. Voeg de bouillon en de courgetteblokjes toe. Blancheer de broccoliroosjes ca. 5 minuten in kokend water. Verhit de olie in een grote pan op matig vuur. Bak de ui en knoflook hierin 3 minuten. Voeg de bouillon en courgettes toe en laat ze afgedekt 5 minuten sudderen. Laat de courgetteblokjes afkoelen en giet de broccoliroosjes af en laat ze uitlekken. Pureer de courgetteblokjes en de broccoliroosjes met een blender. Voeg de room, peper en pijnboompitten toe. Je kunt de soep lauwwarm of koud serveren.

Boek kopen!

 

 

Variatietip
Vervang de groentebouillon door kippenbouillon en voeg wat gebakken kipreepjes toe voor een kipversie.

 

Groetjes van Bea.

Romige courgette- en broccolisoep

Langedijkers Facebook

Geef een reactie