Sociale Winkel verwachte meer steun

Zuid-scharwoude – Overhandiging handtekeningen sympathisanten aan de gemeente Langedijk. Daarna bespreking met wethouder Marcel Reijven over het hoe en waarom van de sociale winkel. Truus Bakker, Dirk Keppel en Klaas Wever namen het woord en lieten hun hart spreken.
Reijven wilde daarna nog best in gesprek over hoe je in deze tijd mensen kan mobiliseren en je daarvoor (anders dan gebruikelijk) kan belonen. Het gemeentestandpunt was tegelijk kraakhelder. Geen loonsubsidie. Enkel activiteitensubsidies. En daar had de sociale winkel (naar zijn zeggen) al veel meer van gehad dan het Behouden Huis en De Geist. Die draaien 100 % op vrijwilligers.

Maar die hebben minder beperkingen dan de sociale winkel wierp Klaas Wever van de sociale winkel daar tegenin. In de sociale winkel mocht geen religie, geen politiek, geen commercie worden bedreven. Het dagelijks open moeten zijn trok een zware wissel op de vrijwilligers. En het was volgens Wever door de opgelegde beperkingen moeilijk om inkomen te generen. Subsidie was volgens hem broodnodig. De rekeningen moeten immers wel betaald worden. En die zijn dat.
Het zou ook kunnen dat in een dorp met meer sociale cohesie het makkelijker is om vrijwilligers te werven en te behouden. In het winkelcentrum komen niet alleen Langedijkers, maar mensen uit de hele regio. Deels omdat het gratis parkeren is. (de gemeente subsidieert dus wel de automobilist) Maar vast ook door het volledige aanbod in een overzichtelijke setting.

Vrijwilligers en inkomsten zouden dus regionaal moeten worden aangeboord. Had de gemeente ook bij kunnen helpen. (wellicht ook bij de besprekingen met mogelijke overnamepartners) Allemaal open eindjes waar Sociale Winkelbaas Wever nog graag op terug komt bij de wethouder. De brieven en de handtekeningen komen op de lijst van ingekomen stukken van de raad, zodat die er nog haar zegje over kan doen. De wethouder beloofde zelf ook te reageren.

Sociale Winkel verwachte meer steun

Langedijkers Facebook

Evenementen Upcoming Langedijk

Een bericht plaatsen? Klik op deze link en stuur in!

Geef een reactie

error: Content is protected !!