Langedijkers,
Spaanse tortilla van ganzeneieren. Hoe kom je aan ganzeneieren vraag je je af? Ik ga ze niet zelf rapen 😉 Er zitten genoeg ganzen hier op het weiland achter ons huis en afgelopen zaterdag heb ik er tijdens de wandeling van de Langedijker Walk ook genoeg gezien die op hun nest zaten de eieren uit te broeden. Maar nee, de ganzen keken niet echt vriendelijk naar al die wandelaars. En ik had geen behoefte om dicht in de Spaanse tortillabuurt bij die nesten te komen. Ik heb een collega die twee ganzen heeft en die leggen samen zoveel eieren dat zij ze niet allemaal zelf kunnen op eten. Dus elk jaar krijg ik er wel een aantal. De jongens hier zijn er gek op. Die bakken de eieren  en maken er een heerlijke omelet van. De laatste keer dat ik ganzeneieren  kreeg kon ik er nog net drie achterover drukken om er wat lekkers van te maken. Als je aan ganzeneieren kan komen probeer het dan eens. Ze zijn lekker vol van smaak. Deze keer heb ik er een Spaanse tortilla van gemaakt en geserveerd met een heerlijke groene, frisse salade.

Spaanse tortilla van ganzeneieren

Hoe kom je aan ganzeneierenIngrediënten (voor 4 personen)
3 ganzeneieren (of 9 kippeneieren)
3 aardappels, heel  
Olijfolie
1 rode ui, fijn gesneden
100 gr pancetta
100 gr chorizo
3 bosuitjes
1 rode punt paprika, in reepjes
½  gele paprika, in reepjes
4 teentjes  knoflook, fijn gehakt
1 rode peper, fijn gehakt

4 el kookroom light
2 el gerookte pikante paprikapoeder
Zeezout, naar smaak
Zwarte peper, uit de molen
1 á 2 tomaten, in plakjes gesneden
Handje vers gehakte koriander
100 gr geraspte manchego
Bereiding
Pancetta ui, knoflook, rode peper en chorizoblokjes
Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de aardappels, en kook ze net niet gaar. Laat ze een beetje afkoelen en snijd de aardappels in blokjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de blokjes aardappel toe. Bak ze even zachtjes tot dat ze gaar zijn. Bak in de zelfde pan de ui, knoflook, rode peper en chorizoblokjes even aan. Breek de eieren in een grote kom en doe er de kookroom bij samen met wat zout, peper, verse koriander  en de gerookte paprikapoeder. Klop dit goed door elkaar met een garde. Neem een ovenvaste schaal (ofKlop dit goed door elkaar met een garde Verdeel dan de plakjes tomaat er over samen met de geraspte kaas springvorm), en vet deze in met wat olie. Beleg de bodem met de pancetta. Leg daarop de aardappelblokjes en verdeel de rest van de gesneden groenten er over. Giet het eimengsel er over heen. Verdeel dan de plakjes tomaat er over samen met de geraspte kaas. Zet de pan ± 30 minuten in de voorverwarmde oven. Prik er met een saté stokje in om te kijken of de Spaanse tortilla gaar is.
Lekker met een frisse salade.

Spaanse tortilla van ganzeneieren

Langedijkers Facebook

Geef een reactie

error: Content is protected !!