SuperKOOLe kinderactiviteiten in de zomervakantie bij Museum BroekerVeiling

Broek op Langedijk, 25 juni

Al op vakantie geweest? Thuis zijn er ook genoeg leuke dingen te doen tijdens de zomervakantie! Nog de hele maand augustus is het elke woensdagmiddag kindermiddag bij Museum BroekerVeiling. Er zijn superKOOLe activiteiten voor jong en oud, die bij mooi of minder mooi weer heel leuk zijn!

Op de woensdagen vanaf 13.00 uur zijn de kinderen van harte welkom om lekker creatief aan de slag te gaan. Onder begeleiding van vrijwilligers kan je kleding van vroeger aandoen en een dansje leren van toen. Ook zijn er leuke oud Hollandse spelletjes om te spelen in de lighallen. Genoeg gespeeld? Ga dan lekker kaarsen maken of knutselen!* Op het buitenterrein is een speeltuin en op de (w)eilandjes van het buitenmuseum lopen geitjes, lammetjes en kippen rond, die zijn zeker een kijkje en een aai waard.

Ome Dirk, de levende geschiedenis

In het Rijk der Duizend Eilanden verbouwden de tuinders kolen, aardappelen, wortels en nog veel meer verschillende groenten op hun akkers. Hoe kwamen ze op de akkers en verbouwden ze die groenten? En hoe brachten ze al de geoogste groenten naar de veiling? Dit gebeurde natuurlijk allemaal over het water! Ome Dirk is ons wandelend geschiedenisboek en kan je daar alles over vertellen. Hij is aanwezig op damschuit de Geestman en vertelt heel graag over vroeger. Wil je een kijkje nemen op zijn damschuit? Je hoeft het hem alleen maar te vragen. Zijn verhalen zijn prachtig om naar de luisteren, maar vergeet niet een kijkje nemen bij onze visroker en houtdraaier. De houtdraaier maakt speelgoed uit grootmoeders tijd waar je fijn mee spelen mag.

Als echte keurmeester door het Museum

Door onze superKOOLe audiotour leer jij alles over vroegere tijden. Je kunt je kennis testen door een echte Keurtocht te doen!* Voor de allerkleinsten hebben we de speurtocht met Jaffa de weegschaal. Goed je best gedaan? Als je klaar bent met de Keur- of speurtocht kun je bij de balie een kleine verrassing ophalen. Natuurlijk krijg je flink trek van deze leuke middag. Op kindermiddagen kan je in het restaurant terecht voor een lekker patatje met saus en snack naar keuze. Tijdens de zomervakantie kost dat maar €3,-. Zorg wel dat je op tijd bent, het varen en veilen duren beide een uur, je wilt natuurlijk niets missen!

Voor het museum gelden deze dag de normale entreeprijzen, de Museumkaart wordt geaccepteerd.

*Voor het maken van de kaarsen en de Keurtocht vragen wij een kleine bijdrage, zie onze website voor meer informatie.

SuperKOOLe kinderactiviteiten in de zomervakantie bij Museum BroekerVeiling

Langedijkers Facebook

Meer Cultuur

Evenementen Upcoming

Geef een reactie