SuperKOOLe kindermiddag tijdens de meivakantie bij Museum BroekerVeiling

Op woensdag 26 april is het weer feest voor kinderen bij Museum BroekerVeiling tijdens de speciale kindermiddag. Er zijn tal van activiteiten gepland, zowel binnen als buiten en voor jong én oud. Zo kan er geknutseld worden en ook zijn onze diereneilandjes weer open.

Onder begeleiding van vrijwilligers kunnen jonge en oudere kinderen zich helemaal uitleven in de speciaal hiervoor ingerichte knutselhoek. Maar er is nog meer te doen: kaarsen maken, verkleden als Ot en Sien, met elkaar een dansje leren, een leuke Keurtocht doen en er kan gespeeld worden op het buitenspeeltoestel.*

Diereneilandjes weer geopend

Omwonenden hebben vast gezien dat er de laatste maand wel bouwmateriaal maar geen dieren op onze eilandjes stonden. Om de eilandjes voor onze bezoekers beter begaanbaar te maken zijn er looppaden aangelegd en voor de dieren zijn nieuwe hokken getimmerd. Deze winter zijn alle dieren opgevangen bij Kinderboerderij Jong Leven en is er hard gewerkt door de vrijwilligers van het Museum, NL Doet en door de mensen van de kinderboerderij. De eilandjes zijn gelukkig weer helemaal toegankelijk en de dieren zijn weer terug. Komen jullie ook kijken naar onze schapen, lammetjes, geitjes en kippen en hoe ze erbij lopen bij hun nieuwe thuis?

Kinderactiviteiten op het museumterrein

In de lighallen staan de dames en heren van het knutselteam van Museum BroekerVeiling van 13.00 uur tot 16.00 uur klaar om jonge bezoekers te begeleiden in het maken van creatieve creaties. Ook onze kaarsenmakers zijn van de partij, dus wil je er eentje maken met kronkels, of juist een rechte? Of wellicht een kaars met een knoop erin? Het kan allemaal!*

Honger gekregen na alle belevenissen in het museum? In ons restaurant geldt er tijdens de kindermiddag van 12.00 uur tot 15.30 een speciale actie: een patatje met kroket en saus naar keuze voor maar 3 euro. SuperKOOL!

Varen en veilen!

Natuurlijk kan je ook deze middag mee met de rondvaartboot door het Rijk der Duizend eilanden en meedoen met de veiling in de afmijnzaal. Zowel het varen als het veilen duurt een uur, dus kom op tijd zodat alles op je gemak kan beleven! Voor het museum gelden deze dag de normale entreeprijzen, de Museumkaart wordt geaccepteerd.

*Voor een aantal van de activiteiten tijdens de kindermiddag vragen wij een kleine bijdrage.

SuperKOOLe kindermiddag tijdens de meivakantie bij Museum BroekerVeiling

Langedijkers Facebook

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.