Tentoonstelling DE ZEE + 12 KUNSTENAARS bij Kunstuitleen Alkmaar

 

De kunstenaars verbeelden in hun werk de zee en alles wat er aan grenst of zich erop beweegt. Van precieze technici, die op de hoogte zijn van elk scheepsdetail, tot ruige registrators met een breed gebaar en een bewogen expressie.

Er is werk te zien van Winnifred Bastian, Ingrid Dingjan, Luk van Driessche, Geer Huybers, Katinka Krijgsman, Leentje Linders, Edith Madou, Ageeth van den Oever, Peter de Rijcke, Ellen van Toor, Rein de Vries en Coob Zeeman.

 

De 12 kunstenaars zijn allen lid van de Nederlandse Vereniging van Zeeschilders.

Sinds de oprichting begin jaren 50 van de vorige eeuw heeft de NVZ een keur van maritiem werkende kunstenaars in haar ledenbestand. In de beginjaren bestaat er een sterke band met de Koninklijke Marine. Zo varen kunstenaars mee op de nieuwe oorlogsschepen uit die tijd om beeldend verslag te doen van hun ervaringen. Gedurende de jaren 60 en 70 vindt er geleidelijk een omslag plaats en dringen denkbeeldige en ambachtelijke vernieuwingen door. Rond de jaren 90 is er uit die ontwikkeling een vereniging ontstaan die, binnen de maritieme thematiek, artistieke vrijheid als grondgedachte hanteert. Was de NVZ in het begin een typisch mannenbolwerk, nu is het een gemengd gezelschap waarbinnen evenveel mannen als vrouwen actief zijn. De diverse werken, waaronder schilderijen, beeldhouwwerken, grafische werken en keramiek, behoren tot de beste die de kunstenaars hebben gemaakt

De tentoonstelling DE ZEE + 12 KUNSTENAARS is nog te zien t/m zondag 5 januari 2020 bij Kunstuitleen Alkmaar aan de Bergerweg 1 van maandag t/m vrijdag van 9 – 17 uur, zaterdag van 12- 17 uur en zondag van 14 – 17 uur (Kerst en Nieuwjaarsdag gesloten).

 

Tentoonstelling DE ZEE + 12 KUNSTENAARS bij Kunstuitleen Alkmaar

Langedijkers Facebook

Evenementen Upcoming Langedijk

Een bericht plaatsen? Klik op deze link en stuur in!

 

Geef een reactie

error: Content is protected !!